IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко харчи най-мощният луксозен SUV в света с пълна скорост?

Вижте как Aston Martin DBX707 достига 303 км/ч на магистрала (ВИДЕО)

Рекламиран като „най-мощният луксозен SUV в света", DBX707 на Aston Martin определено е сред най-впечатляващите автомобили на планетата. Цената му стартира от над 210 00 евро, като за тези пари собственикът получава не само лукс и удобства, но и изключително бързо ускорение, комбинирано с висока максимална скорост.



Това видео е заснето на участък от магистрала в Германия, където Aston Martin DBX707 може да разкрие максимално качествата си.Под капака на автомобила е поставен 4,0-литров туин-турбо V8 двигател със 707 к.с. който развива 707 к.с. Ясно е, че този SUV е много бърз, но е интересно да се разбере колко харчи при максимална скорост. В края на видеото се вижда средният разход на гориво – 28,1 л/100 км.

В случая луксозният SUV успява да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди (производителят дава време от 3,3 секунди), както и да развие 303 км/ч, което е малко под посочените от британската компания 310 км/ч. Това, което прави впечатление, е че дори при такава скорост DBX707 остава стабилен на пътя. И да, чистачките на предното стъкло работят дори при 290 км/ч.

Британският модел е взел не само двигателя на AMG, но и деветстепенната автоматична скоростна кутия с мокър съединител. Той позволява подобрена система за контрол на стартирането, която върши отлична работа, както се вижда във видеото. А когато дойде време на спиране, мощният SUV използва своите въглеродно-керамични спирачки, които са част от стандартно оборудване.

Освен това DBX707 има система за задвижване на всички колела с променливо разпределение на въртящия момент, способна да изпрати пълните 900 Нм към задната ос. Той също така разполага с електронен заден диференциал с ограничено приплъзване, способен да се справи с огромния въртящ момент.


0 от 500