IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампионът във Формула 1 отива на съд заради видео в хиперкола

Френската полиция разследва Макс Верстапен за няколко нарушения с Aston Martin Valkyrie (ВИДЕО)

Двукратният шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще бъде изправен пред съда за видео, в което е заснет да кара хиперколата Aston Martin Valkyrie, съобщава Sportsmanor.com.



Видеото е привлякло вниманието на френската полиция, която е открила няколко сериозни нарушения. Първо, пилотът от Нидерландия се движи със скорост от 124 км/ч на място, където ограничението е 90 км/ч. Освен, че превишава скоростта, Верстапен кара непрекъснато в лявата лента, което е забранено от правилника във Франция. Той също така ще бъде обвинен за каране със слушалки, тъй като и това не е позволено от правилника.

Под отговорност вероятно ще бъде подведен и тима на световния шампион – Red Bull Racing, който може да бъде обвинен в „опит за застрашаване на живота на хора“, тъй като е заснел въпросното видео. Френската полиция има специално звено, чиято задача е да следи за появата на подобни видеоклипове в интернет и да подвежда нарушителите под отговорност.

Производството на струващия 3 млн долара Aston Martin Valkyrie започна през ноември 2021 г. Хиперколата е оборудвана с 6,5-литров атмосферен V12, комбиниран с електромотор. Съвкупната мощност на задвижващата система е 1155 к.с.


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Пфффф ... жени ....
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Цонко ( преди 7 месеца )
    " Френската полиция има специално звено, чиято задача е да следи за появата на подобни видеоклипове в интернет и да подвежда нарушителите под отговорност." У нас пък полицията има специално подразделение за опазването на хората с такива клипове, вие да сте чули и видели осъден ***, който си прави клипче как кара с 200/300 из страната ?!? Верстапен за 30 км/ч сега ще го яде ,а тука няма проблеми.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Срига се напъва във Франс няма скоровтни пътища без ограничение
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Я мистър Биин на младини
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    тя държавата е за закриванеа един реферинум да спретнем и всичкото бизделници които са на бюджетна издръжка ще ходите по казаните да ровите
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    carpe_diem ( преди 7 месеца )
    А тоз рижавият, въпреки че се поочовечи малко и почна да кара като хората, продължава безкрайно да ме дразни. То явно първото впечатление е най-важно. Шумахер например ми беше любимец, въпреки че на младини е правил доооста тъпoтии, ама аз почнах да го гледам от 1995-а нататък с леки прекъсвания и за постоянно от 1999-а и тогава вече нямаше драми с карането и поведението му...
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 7 месеца )
    В тези държави подготовката на шофьорите е много по-различна от при нас... И да няма знаци, внимават. Тук, като има знаци, какво? Никой не ги гледа и като види полиция, понеже не ги гледа, намалява разко до много ниска скорост "за всеки случай", защото не знае с колко трябва да кара, и така прави предпоставка за ПТП. А ако човек си следи знаците (айде маркировка - трудно, че много бързо ни се изтърква) и си внимава в пътя, ще има много по-малко рискови ситуации.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    2-ри, не помня дали Дания или Холандия, в един малък гради си бяха направили експеримент - няма маркировка, знаци, че дори и правилник. И изненадващо за всички по времена на ескперимента - НИТО едно ПТП. Всички участници в движението са почнали да се съобразяват повече един с друг, да внимават повече. В джунгла като БГ е неприложимо, но голяма част от ограниченията (в Европа) са от времто на Форд Модел-Т и определено не са адекватни за времето.
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 7 месеца )
    да ги махнем тия куки и разни ограничения, че да си караме спокойно а? Ех мъкаа..
  • #1
    9 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Навсякъде куките са един дол дренки. Лесни пари от шофьорите, затова че мигнал с очи докато изпреварвал. Наливат пари , някоий да гледат ЮТ цял ден, а събраните пари от глоби надали им покриват и надника. А това, че разни бандюги шетат свободно, разни етноси (особено Франция и Белгия) правят каквото си поискат и остава безнаказано хич не им дреме. Че Верстапен е минал ниякъде между нивите с 25+.. чудо голямо, нито е застрашил някой, д ане говорим, че дори не настигна трафика отпред..