IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двукратният шампион във Формула 1 продава своята Honda Civic Type R

Хечбекът с пробег 58 000 км е от миналото поколение на модела

През 2021 и 2022 г. Макс Верстапен спечели две титли в световния шампионат на Формула 1 като част от отбора на “Ред Бул Рейсинг”. През сезон 2021 марката Honda официално остана партньор на тима, хечбекът Honda Civic Type R стана един от личните автомобили на пилота. Заради появата на ново поколение на модела нидерландецът реши да продаде колата.


Honda Civic Type R


Хечбекът с 2,0-литров бензинов турбо двигател с мощност 320 к.с. е комбиниран с 6-степенна механична трансмисия. Автомобилът с предно предаване е боядисан в бяло и има стандартен интериор Type R с черна и червена тапицерия, така че като цяло не се различава от другите екземпляри на този модел.

Единствената разлика, която може да увеличи стойността на колата, са автографите на Макс Верстапен. Единият от тях е разположен отвън - на вратата на багажника, точно под табелата с името Type R. Вторият украсява купето, където изображение на двукратния шампион във Формула 1 е разположено на предния панел от страната на водача.


Honda Civic Type R


Хечбекът е с пробег 58 500 км има напълно документирана сервизна история, както и оригинална застраховка от Монако. Автомобилът е държан в гараж, като състоянието му е перфектно.

Колата на Верстапен се предлага на търг, като до момента максималната оферта за нея е за 18 000 евро.


 Още снимки на колата, карана от световния шампион във Фомула1 -. вижте в галерията:


0 от 500