IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Tesla се оказва проблемен за паркиране

Известен експерт посочи и други недостатъци на Cybertruck (ВИДЕО)

Санди Мънро е известен критик в света на автомобилите, като преди това е работил като технологичен инженер във Ford в продължение на десет години. Сега, той има свой собствен блог в YouTube, където прави ревюта на различни превозни средства. Този път той избира почти нов електрически пикап Tesla Cybertruck, за да измине с него няколкостотин километра и да придобие впечатления от модела, които се оказаха силно негативни.


Tesla Cybertruck


Санди разказва, че е впечатлен от мощността и инженерните решения в колата, но от останалите показатели на пикапа е силно разочарован. Дори заради тях е участвал в лек инцидент, докато се е опитвал да паркира. Факт е, че Мънро е разочарован от липсата на странични огледала и „неинформативната“ камера за задно виждане. Той твърди, че няма полза от огледало в салона на колата, защото когато багажникът е затворен, в него нищо не се вижда.

„Също така, едно от нещата, за които не съм доволен, е, че не знам къде е задната част на това превозно средство... Камерата казва, че имам около метър до стената, но всъщност е по-скоро няколко сантиметра ...", казва Мънро.



Поради големите габаритни размери на превозното средство, Мънро дори се блъска няколко пъти стената, като леко огъва задните ръбове на пикапа и одраска част от задната броня. В резултат на това, неговото мнение е, че „шофьорите трябва да се държат зад волана на този пикап доста внимателно, особено при маневриране в по-тесни пространства". Интересното е, че Санди Мънро далеч не е първият, който се оплаква от трудностите при шофиране на новия Tesla Cybertruck.

Репортери на MotorTrend наскоро забелязаха, че камерата за задно виждане не работи, когато мигачът на пикапа е включен, тъй като видеото от камерата за задно виждане се заменя с видео от друга камера за мъртвата зона. Това прави процеса на паркиране на заден ход почти невъзможен, тъй като основният мултимедиен екран не позволява на водача да избере друга камера. Инженерите на Tesla обаче коригираха този недостатък, като актуализираха софтуера на автомобила, но според автора и това не подобрява нещата.


0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Не съм виждал и не съм карал тази Тесла. Размерите са сериозни като на всеки пълноразмерен пикап. Но се чудя що за "автомобилен експерт" удря колата няколко пъти. Да сгрешиш и да я чукнеш един път е нормално, но няколко пъти!
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    МитЕ,какви инженерни решения коментира Мънро?Само споменава думата "инженерни решения" ,без да коментира нищо.
  • #7
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Колко слепеца ( преди 1 месец )
    Това нещо е правено в час по трудово от деца инвалиди.
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Алекс ( преди 1 месец )
    Странични огледала има.Нормално е да има проблеми с паркирането след като не може да ги види.Проблемът не е в колата,
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино инженер ( преди 1 месец )
    Ще коментираш ли инженерните решения за които говори твоя колега Санди Монро? Изброй ги и кажи какво мислиш за всяко едно от тях? Предимства и недостатъци? Ще променят ли из основи автомобилната промишленост или са глупави прищевки? Коя от тези технологии не одобряваш и коя според тебе има потенциал? Риторични въпроси разбира се. Ето това е разликата между истинските инженери които водят градивни дискусии и инженер професор Радев и неговите адреналинки, които са технически неграмотни хейтъри.
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Няма изненади ( преди 1 месец )
    А иначе няма никакви изненади, че за всички хвалби на пикапа от Сънди Монро е отделено цяло едно изречение, като вълците заемат само 50% от изречението, а другото е допълнено с хейт, за да може авторът да си изкара хонорара за поръчковата статия. "Санди разказва, че е впечатлен от мощността и инженерните решения в колата, но от останалите показатели на пикапа е силно разочарован." Само толкова за инженерните решения, въпреки че тук е пълно с инженери, които (не) се интересуват от тях. Ръждата...
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Изключително логично умозаключение, Това е почти същото като да кажеш че все още не си си сменил автомобилът който си купил миналата седмица с нов от същия модел. Само индивиди с твоя отрицателен коефициент на интелигентност могат да очакват някой вече да си е купил същия пикап защото стария вече е остарял. Особено като си има предвид, че ако днес си поръчаш втори такъв пикап, ще го получиш най-рано след 4-5 години. Нещо друго умно имаш ли да казваш?
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Стиви Уондър ( преди 1 месец )
    Аз си поръчах два.Казват бил грозен,ще видя като пристигне.
  • #1
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Който си купи Кибергрозника,не повтаря.Продават се с телена четка за сваляне на ръждата от ултра твърдата и мега еластична неръждаема стомана.