IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck се оказа с производствен дефект

Пикапът уврежда гумите си заради сгрешена конструкция (ВИДЕО)

Инженерите на Tesla са допуснали грешка при изчисления при проектиране на конструкцията на пикапа Cybertruck. Аеродинамичните накладки на колелата драскат гумите при шофиране и това може да доведе до извънредни ситуации, става ясно от видео, публикувано в YouTube-канала T Sportline.


Tesla Cybertruck


Спирачните дискове на пикапа са стандартно оборудвани с капачки. Те са предназначени да намалят турбуленцията на въздуха в областта на колелото. В резултат на това аеродинамичното съпротивление се намалява и пробегът с едно зареждане се увеличава.

Въпреки това, по някаква неизвестна причина, капачките са направени да излизат извън границите на диска. Краищата им са само на няколко милиметра от страната на гумата. И въпреки че са от гума, те все още остават твърди.



При шофиране гумата, поемаща неравности, се деформира. Страничната стена се движи и влиза в контакт с облицовката на диска, което води до появата на драскотини по гумата. Освен това те са ясно видими на автомобил с пробег малко над 3000 км. При по-нататъшна употреба драскотините рискуват да се превърнат в порязвания, което създава риск от авария.

Авторите на видеото съветват собствениците на Tesla Cybertruck да премахнат стандартните аеродинамични капачки. Те се чудят защо дефектът не се е появил по време на тестовете преди производството. Все още няма отговор от производителя на установения проблем.



Публикувано по-рано видео показа колко лесно е да премахнете облицовките на калниците и страничните огледала на Tesla Cybertruck. Това може да ги направи обект на интерес за престъпниците. Според една от версиите това е направено нарочно, за да се улесни поставянето на цветния филм върху каросерията, което е единственият начин да се промени цвета на колата.


0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Шльоко ( преди 5 месеца )
    Малко сте подреанили с новите за 1-ви Април. И моята кола има производствен дефект, горивото от резервоара ми удря по челото на буталото и заради това ми излизат изгорели газове от ауспуха.
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 9,докато има 260-280 милиона шарана в СрАЩ няма шанс да фалира,но това не означава,че е дбър продукт,а дори доста не качествен и непригоден в ежедневието.Теста за пробегв реални условия показа,че реално с магистрална скорст 140 км/ч около 300 км и ако нямаш супер зареждач на ел енергия ша висиш по 40-50 минути да пиеш кафе и ядеш сандвичи,а и една дрямка можеш да удариш за да стигнеш до морето.Това е като едно време тръгваш за море през нощта за да стигнеш на обяд.Не благодаря.
  • #14
    7 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 5 месеца )
    Теслите имат такива конструктивни проблеми с които определено не искам да се сблъсквам.
  • #13
    12 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 5 месеца )
    Проблема не се е появил по време на тестовете щото тоя кош не е тестван толкова колкото твърдят! По стара мускова традиция всичко се претупва с израза " аз ще нося отговорност" След платените хвалебствия в началото, сега вече почват да изплуват гомнаилайна!
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Точно като Теслю с Ник гост 5г. по 20% е 100%, математик та дрънка.
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Кога ли всичко в Теслъ е било в ред.
  • #10
    6 rate up comment 10 rate down comment
    PLAID ( преди 5 месеца )
    Аеродинамични накладки, па сгрешена конструкция, а то било че тасовете трябва да се махнат. Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Двакай TESLA дъвката всеки ден и час. После що е най-продаваната кола в Света - оти лоша реклама нема.
  • #9
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Пръцльо, кога казваш щяла да фалира Тесла? Като те слушаме тя не фалира ли няколко пъти за последните няколко години?
  • #8
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 5 месеца )
    На Лъжлив Нагъл Илон му се свиди да плаща за щателно тестване, затова продава недодялани протоипи. Всичко е наред, докато има *** да плащат за недоарзуменията му. Когато лумпенариата привърши, балонът Тесла ще каже "пук". И дотук.
  • #7
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Това недоразумение трябва да го забранят за продажба! Не само е грозно ами и опасно. Гледах няколко ревюта в които хората вече показват колко е зле. Капаците и вратите могат да ти откъснат пръстите. Завиването на задните колела така е направено че паркирането назад в тесни пространства е много трудно. Също излизането назад. Видимостта е ужасна във всички посоки. Камерите се замъгляват при дъжд и нищо не се вижда. Тегло над 3 тона, слабо представяне на сняг и офроуд и много други...