IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck се оказа с производствен дефект

Пикапът уврежда гумите си заради сгрешена конструкция (ВИДЕО)

Инженерите на Tesla са допуснали грешка при изчисления при проектиране на конструкцията на пикапа Cybertruck. Аеродинамичните накладки на колелата драскат гумите при шофиране и това може да доведе до извънредни ситуации, става ясно от видео, публикувано в YouTube-канала T Sportline.


Tesla Cybertruck


Спирачните дискове на пикапа са стандартно оборудвани с капачки. Те са предназначени да намалят турбуленцията на въздуха в областта на колелото. В резултат на това аеродинамичното съпротивление се намалява и пробегът с едно зареждане се увеличава.

Въпреки това, по някаква неизвестна причина, капачките са направени да излизат извън границите на диска. Краищата им са само на няколко милиметра от страната на гумата. И въпреки че са от гума, те все още остават твърди.



При шофиране гумата, поемаща неравности, се деформира. Страничната стена се движи и влиза в контакт с облицовката на диска, което води до появата на драскотини по гумата. Освен това те са ясно видими на автомобил с пробег малко над 3000 км. При по-нататъшна употреба драскотините рискуват да се превърнат в порязвания, което създава риск от авария.

Авторите на видеото съветват собствениците на Tesla Cybertruck да премахнат стандартните аеродинамични капачки. Те се чудят защо дефектът не се е появил по време на тестовете преди производството. Все още няма отговор от производителя на установения проблем.



Публикувано по-рано видео показа колко лесно е да премахнете облицовките на калниците и страничните огледала на Tesla Cybertruck. Това може да ги направи обект на интерес за престъпниците. Според една от версиите това е направено нарочно, за да се улесни поставянето на цветния филм върху каросерията, което е единственият начин да се промени цвета на колата.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 9 rate down comment
    До 5 ( преди 5 месеца )
    Няма как да е иначе, когато повечето читатели са като гостенина за който критично мислене и критика означават едно и също. Не дай Боже наистина да е инженер с липсата си на математически познания от четвърти клас. Казваш му сега ще те излъжа хайде опитай се да хванеш лъжата и той не може, камо ли сам да се сети, когато го лъжат. Точно такива технически неграмотни хора вярват и в бъдещето на водорода и чакат да мине модата на електромобилите, защото така им бил казал главния редактор на това изд
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 и 4 ( преди 5 месеца )
    А още по-трагичното е, че новинарите и репортерите, които правят сутрешните блокове и вечерните новини са същата стока. А онова уж е "сериозна жерналистика". Сметай, баце за какво иде реч. Общо взето като четеш или гледаш/слушаш новини на каквато и да е тематика можеш да вярваш само за датата. Всичко друго е някакъв тюрлюгювеч, в който фактите са редки като прашинки злато в леген на златотърсач.
  • #4
    19 rate up comment 2 rate down comment
    до #2 ( преди 5 месеца )
    Ти сериозно ли очакваш от т.нар. "автомобилен журналист", лицето-хрантутник на редкацията Петър Захариев някаква смислена статия или поне превод. Той е виждал МПС само на картинка, пък камо ли да познава устройството му и да разбира от специфичните технически термини. Цялата ни "държава" е такава: или крадци, или некадърници по всички постове - било то управленски или на нивото на "автомобилен журналист".
  • #3
    4 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    То пък егати "дефекта". Дефектни тасове, които така или иначе са консуматив и вече работят върху новите. Tesla Cybertrucks още от миналата седмица се доставят без монтирани аеродинамични капаци за колелата... Тоест пак фалшива новина относно "Все още няма отговор от производителя на установения проблем."
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    "Спирачните дискове на пикапа са стандартно оборудвани с капачки. Те са предназначени да намалят турбуленцията на въздуха в областта на колелото." Нов връх в автомобилната журналистика. Виж да беше някой термин който е известен на тесен кръг тесни специалисти по електромобилите, да го преглътнем. Но да объркаш спирачен диск с джанта и да се смяташ за автомобилен журналист, вече ми идва малко в повече! Сега ще изтрият коментара и ще забранят да публикувам, като блокират всички ip-та на vivacom
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Да бе, Тесла с дефект. такова "животно" нЕма