IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Tesla Cybertruck се оплакаха от ръжда

Само два дни на дъжда са достатъчни за поява на корозия по пикапа

Производството на Tesla Cybertruck все още е в малки количества, но собствениците на пикапа вече започнаха да се оплакват. Те са категорични, че електрическият им камион бързо губи блясъка си, тъй като по каросерията им, която е от неръждаема стомана, са започнали да избиват петна от ръжда.


Tesla Cybertruck


Проблемът беше повдигнат за първи път във форума cybertruckownersclub.com. Потребител под името Raxar стартира тема, оплаквайки се, че малко след като е взел новата си Tesla и само след два дни дъжд, по повърхността на пикапа са започнали да се образуват малки петна от ръжда.

„Вчера го взех от Дъблин [Калифорния], като валеше проливен дъжд. Закарах го до Сакраменто и вече има куп малки оранжеви петна по каросерията. Да, те са много малки, но се виждат. Все още не съм мил колата, но тя изкара само два дни на дъжда", пише Raxar.

Публикацията доведе до различни спекулации, тъй като някои членове предположиха, че петната може да не са от ръжда, а от прашец или железопътни стружки от влакови релси. Други смятат, че ръждата може да е причинена от въглеродни стърготини във фабриката. Твърденията на Raxar обаче бяха потвърдени от други собственици, които споделиха подобни истории.


Tesla Cybertruck ръжда


Потребителят vertigo3pc написа, че e получил своя Cybertruck на 1 февруари и e забелязал подобна оранжева ръжда по каросерията. Тя е „документирана“, тоест заснета в опит да се привлече вниманието на Tesla.

„От Tesla ми съобщиха, че имат процедури, при които да действат в такива случаи. те документираха корозията и казаха, че ще ми се обадят след месец, тъй като в момента не разполагат с нужните инструменти за извършване на ремонта", обясни потребителят..

В Tesla явна са били наясно с проблема, тъй като в ръководството за употреба Cybertruck е посочено, че на панелите на каросерията от неръждаема стомана при определени обстоятелства може да се развие корозия, съобщава изданието Futurism. Странното в случая е, че собствениците, които се оплакват от появата на ръжда, са от Калифорния. Това означава, че по на север, където се използва сол по пътищата, това може да се окаже още по-голям проблем.


0 от 500
  • #52
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    честито на всички бета тестери
  • #51
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    ***,точно тази стомана РЪЖДЯСВА за един месец.След 5 години ще е като швейцарско сирене.
  • #50
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    ***,за функционално неграмотния термообработка и закаляване е едно и също.Пружина не се закалява, термообработката за еластична пружина е по различна.Температура на загряване,скорост на охлаждане са различни.
  • #49
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Мун_чо мити4ен,така и не даде обяснение.Защо ултратвърдата и мега еластична стомана разработена от Мъск ръждясва?
  • #48
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Оставете Мун_чо да пише и да ни забавлява. Л у д не се уморява,пие вода и продължава.Ч у г у н = желязна руда с високо съдържание на въглерод.Чугуна е желязо въглеродна сплав, желязото е метал,но за митичния е едно и също.
  • #47
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Алекс ( преди 2 месеца )
    Плюването по Tesla Cybertruck започна.Не се хабете залудо.Продажбите пак ще са рекордни.
  • #46
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хайл 14/88 ( преди 2 месеца )
    Ганюф,оф Ча главо про Ста,защо ръждясва кибер кютюка изработен от хипер дупер стомана?
  • #45
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Защо не цитира? ( преди 2 месеца )
    "MythBuster ( преди 3 месеца )Произвежда се от Желязна руда и ПЪРВИЧНОТО ЖЕЛЯЗО има високо съдържание на въглерод който трябва да се премахне за да се получи стомана. Ето ти кратката версия която се различава от твоята която казва че към желязото трябва да се добави въглерод. Дали вярно има нужда от дискусия? След десетки дискусии за перпето мобиле при които после казваш че някой друг е писал с твоя Ник или си се бъзикал."
  • #44
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    Порше преминава към екологично производство на стомана.22.MythBuster.
  • #43
    6 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    ***,ще дойде ли най прекрасния ден, когато ще си признаеш грешка.Не,по добре не си признавай,ще свърши забавлението с митичния сбърканяк ерудит ,на който безкрайните претенции надхвърлят многократно възможностите.