IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Tesla Cybertruck се оплакаха от ръжда

Само два дни на дъжда са достатъчни за поява на корозия по пикапа

Производството на Tesla Cybertruck все още е в малки количества, но собствениците на пикапа вече започнаха да се оплакват. Те са категорични, че електрическият им камион бързо губи блясъка си, тъй като по каросерията им, която е от неръждаема стомана, са започнали да избиват петна от ръжда.


Tesla Cybertruck


Проблемът беше повдигнат за първи път във форума cybertruckownersclub.com. Потребител под името Raxar стартира тема, оплаквайки се, че малко след като е взел новата си Tesla и само след два дни дъжд, по повърхността на пикапа са започнали да се образуват малки петна от ръжда.

„Вчера го взех от Дъблин [Калифорния], като валеше проливен дъжд. Закарах го до Сакраменто и вече има куп малки оранжеви петна по каросерията. Да, те са много малки, но се виждат. Все още не съм мил колата, но тя изкара само два дни на дъжда", пише Raxar.

Публикацията доведе до различни спекулации, тъй като някои членове предположиха, че петната може да не са от ръжда, а от прашец или железопътни стружки от влакови релси. Други смятат, че ръждата може да е причинена от въглеродни стърготини във фабриката. Твърденията на Raxar обаче бяха потвърдени от други собственици, които споделиха подобни истории.


Tesla Cybertruck ръжда


Потребителят vertigo3pc написа, че e получил своя Cybertruck на 1 февруари и e забелязал подобна оранжева ръжда по каросерията. Тя е „документирана“, тоест заснета в опит да се привлече вниманието на Tesla.

„От Tesla ми съобщиха, че имат процедури, при които да действат в такива случаи. те документираха корозията и казаха, че ще ми се обадят след месец, тъй като в момента не разполагат с нужните инструменти за извършване на ремонта", обясни потребителят..

В Tesla явна са били наясно с проблема, тъй като в ръководството за употреба Cybertruck е посочено, че на панелите на каросерията от неръждаема стомана при определени обстоятелства може да се развие корозия, съобщава изданието Futurism. Странното в случая е, че собствениците, които се оплакват от появата на ръжда, са от Калифорния. Това означава, че по на север, където се използва сол по пътищата, това може да се окаже още по-голям проблем.


0 от 500
  • #32
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до 36 ( преди 2 месеца )
    Е, и? Какво доказваш с това, освен че си креслив необразован крейтен?
  • #31
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    МитЕ,ако ме наречеш дебел,а аз съм като клечка 60 кила с мокри дрехи,ще се обидя ли?
  • #30
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    ***, още сто пъти да цитираш,нищо няма да се промени.Само се увеличава групата на хората които ти се присмиват.
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Готвача ( преди 2 месеца )
    До 33.Нямам ръждясала иноксова тенджера,черпак,тиган,мифка и каквото друго се сетиш.
  • #28
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    МитЕ,досега не съм си купувал кола,която да ръждясва още през първата година.Истината по някога е много неприятна.
  • #27
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Няма такова нещо като напълно неръждаема неръждаема стомана. Всяка неръждаема стомана корозира, ако бъде оставена достатъчно дълго на тежки условия. 2 дена дъжд не са такива условия, точно поради което "новината" е партенка. Очевидно е, че петната са мръсотия, дошла с дъжда, и ще се махнат с кърпа.
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    ***,какво ще рече еластичен колянов вал?Нещо като ресьор, амортисьор или въздушна възглавница.
  • #25
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Някои все още някакси си въобразяват, че ако кола на Тесла има големи фуги или ръждясва, това по някакъв начин ще докаже, че електромобилите са грешна идея. Мислене на 6-годишни. Знаем ги кои са: Неканен Гост, Рукоделие, Дундури, Москвич из Ушанков, Турбодухач.
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    ***,кога ще е сервизната акция по боядисването на Киберкашона.Икономията от боядисването ще излезе на Мъски солена.С ниско качествена ръждавейка да произвеждаш коли,това само нарко Мъски го може.То затова му падат ракетите и сателитите,от дефектните материали.
  • #23
    0 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 2 месеца )
    Тва INOX бе ква ръжда? И с петна, и без петна, пак си царя на Света. На пътя всичко друго е от Зайо Байо