IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac забави с година... колата за шефа си

Мате Римац трябваше доста да почака за своята лична Neverra, но пък тя е много специална

Човек би очаквал, че собственикът на неголяма автомобилна фирма ще бъде първият, който ще подкара новия модел на компанията. Но това със сигурност не се случи в Rimac . Главният изпълнителен директор на Bugatti Rimac - Мате Римац, трябваше да чака повече от година, докато най-накрая получи своя собствена Nevera. 
 
 

Rimac

Е, в нея има някои детайли, проектирани специално за боса. Електрическият суперавтомобил на Мате Римац пристигна в ръцете му в наситен пурпурен цвят, комбиниран с черни детайли, които оставят открити компонентите от въглеродни влакна на Nevera. Първият еремент, който се набива на очи, са огледалата, носещи хърватския флаг отзад в чест на родното място на основателя на Pimac Automobili. Логото на Nevera е боядисано в червено.
 
 
Rimac

Още повече са специалните елементи в купето. Седалките съчетават червено и черно. В горната част на шофьорската седалка има логото  M8 , което се отнася до името на основателя (Mate). Съответно на пътническата седалка е изписано K8 – Катерина е съпругата на Римац. От дясната страна е пришита фигура на жена , която препраща към портрет на жена от античния град Солин (Хърватия).
 
 
Rimac

Що се отнася до представянето на колата, тя не е подобрена спрямо обикновения Rimac Nevera. Благодарение на четирите електрически мотора – звярът получава 1914 к.с.  Придружаващата я батерия с капацитет 120 kWh гарантира пробег от 490 километра. Ще бъдат направени само 150 Nevera и един от тях вече е попаднал в ръцете на основателя на компанията. Що се отнася до цената, тя достига 2,3 милиона евро.
 
 

0 от 500
  • #36
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "няма ДВГ с входяща мощност по малка от изходящата.Това са твои измислици,за да ти се вържат опорките." Това е мое твърдение и Не се опитвай да си го присвоиш. Ти турбо и останалата хайка антиелектрици се опитвахте да ме убедите в продължение на три години, че инженер Радев е прав и при изгаряне на 25 киловата часа гориво за 2 часа, което прави входяща мощност 12,5 kW, изходящата механична мощност била 23,45 kW. Колко цитата искаш да ти дам написани с вашите никове за това твърдение?
  • #35
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Нали ти казах времето? Една седмица. Обидите към събеседниците не те правят по умен, а е точно обратното!
  • #34
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката - електричка,няма ДВГ с входяща мощност по малка от изходящата.Това са твои измислици,за да ти се вържат опорките.
  • #33
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    За колко време ще ги гориш 12те литра гориво,тлупи?
  • #32
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Хайде отговори Колко е КПД на инженерът Радев с вашите 23,45 киловата изходяща механична мощност при 12,5 kW входяща мощност? На турбо баничарката която имаше 50 kW изходяща мощност при 45 kW входяща от 15 л на 100 при 30 км в час пак ли аз писах с вашите никове? Това че ще повторите някоя глупост 100 пъти няма да я направи истина.
  • #31
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Абе функционално неграмотен пълен *** който има и техническа неграмотност. Я сметни 12 l гориво които сипваш всяка седмица, колко килокалории на час имат като си толкова отворен? Смятай за дизел че имаш данните? Според мен 12 литра дизел са 12 киловатачаса. Колко килокалории на час са това? Ти пренаписа физичните закони с Ника на турбо. Това че си неграмотен и си вярваш че си написал нещо правилно, по никакъв начин не го прави правилно за тези които разбират. Пак доказа неграмотността си
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Не няма да си изтрия поста.Турбо ще ме извини че му използвах Ника.
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката - електричка,Турбо ти е написал колко килокалории за час има в горивото и как се изчислява входящата мощност.Ти си повтаряй мантрата за мощност на гориво и мощност в киловатчаса.Продължавай да си повтаряш,ние ще се забавляваме.
  • #28
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Бърз тест. Един литър гориво 10 kW мощност ли има или 10 kWh енергия? Отговоря с една дума - енергия или мощност. Мога да се обзаложа че няма да отговориш с нито една от тези думи защото си неграмотен, точно както не отговорих и за езерото, А вместо това с месеци ще пишеш хиляди и хиляди думи обиди за да се оправдаваш за да не отговориш. Всичките знаят що за психопат си. Неграмотен и злобен психопат без топки. Като това го приемаш за комплимент а не за обида, както би направил всеки нормален чо
  • #27
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Е психопата винаги се измъква. Можеш ли да допуснеш да пиша с твоя Ник колко са велики електромобилите в продължение на три години без да кажеш че някой пише от ника ти? Пет години по-късно като се научи Как се смята входящата мощност, все още ли държиш с всичките си никове на тезата, за 23,45 киловата изходяща механична мощност която защитавахте толкова самоотвержено с години без да кажете, че някой ви пише с Ника? Като даже продължавате да си защитавате тезата за енергия в киловати?