IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните електромобили в България през 2024

След пет години непрекъснат ръст, сега интересът към електрическите коли леко намалява

След пет години на непрекъснат ръст, през 2024 интересът към електромобилите в България показва спад, макар и минимален. За първите два месеца у нас са регистрирани 387 нови електрически автомобила, показва справка на Automedia.bg в данните на МВР. Това е с 4% под резултата от същия период на 2023. Чистите електромобили са 3.7% от всички нови регистрирани леки коли тази година (категории M1 и N1).

В добавка към това през януари и февруари са внесени и 703 електромобила втора ръка - това са 1.7% от целия пазар на употребявани автомобили за периода. Ето и кои електрически модели се радват на най-голямо търсене - нови и втора ръка.
  
   
Най-продаваните електромобили в България, 2024 (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Легендата за 55 000 USD поискани от дилър на Хюндай за смяна на батерия на кола за 40 000 USD,я разказваш само ти!И и вярваш само ти!Както казах - аз споделям личен опит и впечатления! Ти - преразказваш клипчета и картинки!А ти за моите "емоционални" покупки не се тревожи!Всяка кола която съм купил е емоция,за мен автомобилите са емоция.Това,че съм изхарчил под 1/3 от нетния семеен доход за годината за EV 6 хич не ме бърка! :-) Коли които след време да продам на печалба,вече имам 3 :-)Цунки
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    От личен опит няма как да ти дам колко струва смяната на EV6!За щастие!Според дилъра от който е купена колата,няма хипотеза при която аз да платя смяна на батерията докато тя е в гаранция или претърпи физическа щета докато е под пълно каско.Ти очевидно не си запознат с политиката на Киа за батериите!Киа ремонтира и дава гаранция за ремонта.Сменя,само ако не може да се ремонтира.А дилъра ми каза сума малко под 13К Евро която ще поеме Киа или застрахователя ми при щета.Други въпроси?
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    С каква печалба ще си продадеш автомобила? Аз продадох "джипа" на печалба след 3 години експлоатация. Няма пазарни условия за печалба от продажба на електроенергия в момента. Сега се оформят условията за "моята визия" 2050. Всяко нещо си има времето и сега не е времето за закупуване на електромобил. Нито от финансова, нито от технологична гледна точка. Аз съм прагматик, а не експериментатор, който не си прави сметката и прави емоционални покупки, за които после съжалява.
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До РУК ( преди 1 месец )
    Аз да не съм експериментатор като тебе? Разбира се че ще дам пък на хората които не могат да си правят сметката да рискуват с автомобил, чията смяна на батерията струва повече от нов автомобил. Все още не си ми казал Колко струва нова батерия за твоя автомобил, който е hyundai със сменена емблема и същата батерия, за която единствената информация в интернет е че замяната струва 5000 евро повече от чисто нов автомобил. Дай информация от личен опит? Кажи колко струва смяната? Дай поредната обида?
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Кольо ( преди 1 месец )
    Ха ха ха ха....както писах преди два дни.....Нямам търпение да излезе нова статия, че да ви се порадвам малко на коментарите. Живи и здрави
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    ААА не така митичке,аз за Гост сметки не правя и в нищо не го обяждавам!Ти си този който твърди,че притежава джип на пазарна цена 30к Евро, и караш по 500км на месец. Ти имаш кола, която е почти на цената на електричка!Та дори малко употребявана Тесла(мога да те уредя ако искаш)Т.е ти с минимални загуби си сменяш джипа 300 коня с тесла 400 коня,зареждаш си от собствените солари на покрива,спираш да плащаш нафта,обслужване,филтри,милтри и още първата година си на кяр!Ама чудно,не го правиш!
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "анонимен ( преди 1 час )1-ви, ти на тия умрели 700 е-коли 2ра ръка пазар ли казваш? Я да кажат колко ДВГ са внесли за същия период от време?" Наистина ще е доста любопитен резултата? Примерно Колко процента са електромобилите от общо внесените автомобили са на до 4-5 години? Защото над 80% от внесените в България автомобили са на над 10 години.
  • #8
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Нищо, че нуждите които сам си описал, че имаш, са 100% за електрически автомобил!" Тоест да разбирам че убеждаваш гост да си купи електромобил, защото има същите нужди като моите? Аз пък му казвам, че автомобила който си е избрал в много му върши перфектна работа и спокойно можеше да си купи много по-евтин 15-годишен автомобил. Ето как се разминават думи и действия. Дай му разумни обяснения, защо би трябвало да си купи пет пъти по-скъп автомобил от сегашния за 150 км седмичен пробег?
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката - електричка Теслю е като дядо поп.Не ме гледайте какво правя,а ме слушайте какво ви говоря.
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Уникална логика! Щом в България го има го има навсякъде? В България има огромен пазар на коли втора ръка закърпени след тежка катастрофа и превъртяни от 4000000км на 110000км. Но в много други държави такъв пазар няма!Нали се сещаш,че вторичния пазар в България е основно с неща които никой друг не иска да купи. Е, сам потвърди това което всъщност се напъна да обориш