IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните електромобили в България през 2024

След пет години непрекъснат ръст, сега интересът към електрическите коли леко намалява

След пет години на непрекъснат ръст, през 2024 интересът към електромобилите в България показва спад, макар и минимален. За първите два месеца у нас са регистрирани 387 нови електрически автомобила, показва справка на Automedia.bg в данните на МВР. Това е с 4% под резултата от същия период на 2023. Чистите електромобили са 3.7% от всички нови регистрирани леки коли тази година (категории M1 и N1).

В добавка към това през януари и февруари са внесени и 703 електромобила втора ръка - това са 1.7% от целия пазар на употребявани автомобили за периода. Ето и кои електрически модели се радват на най-голямо търсене - нови и втора ръка.
  
   
Най-продаваните електромобили в България, 2024 (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Смех ( преди 1 месец )
    А бе къде е шкода ***
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 23 ( преди 1 месец )
    Е поне имаш напредък. Вече можеш да сметнеш, че нещо купено през 2020, ползван от три години преди да бъде продадено, не е продадено през 2017, а през 2023. Ти поне бързо схвана за разлика от Гост, който пета година не прави разлика между мощност и енергия и от 12,5 kW входяща мощност от горивото докарва 23,45 киловата механична мощност на изхода на двигателя. Казва че е инженер и това било нормално, А аз не разбирам.
  • #23
    5 rate up comment 4 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Митичке, всяка кола с ДВГ последните 4 години се продава на "печалба"! 2020 купих кола на 6 месеца за 24 000 Евро, миналата година я продадох за 29 000 евро с навъртени 50 000км. При тази инфлация и покачване на цените на колите втора ръка да не продадеш кола на "печалба" трябва да си доста загубен! И какво си купи с тези 60 000лв дето взе за кола дето си купил за 30 000лв по пандемията? Баничарка? Дизелче или на газ нещо? Ама електричка не е, нали?Щото много ги хвалиш, *** не са ти изгодни
  • #22
    1 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Поиска ми информация колко струва замяната на батерията на моята кола!Казвам ти информация от дилъра на Киа то който съм купил колата!Изрично го питах заради човек който тук ме помоли за тази информация!Много добре знаеш, че карам Киа ЕВ 6!Какво ми дрънкаш за Хюндай?Това, че в твоята глава Хюндай и Киа са едно и също, си е твои проблем!Направи клипче в канала си да разбереш,че имат съвсем различна политика за гаранция, обслужване и т.н.
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Напоследък редовно виждам iX. Трябва да се отбележи, че на живо е още по-грозен, особено в бяло.
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "РУК ( преди 25 минути )Легендата за 55 000 USD поискани от дилър на Хюндай за смяна на батерия на кола за 40 000 USD,я разказваш само ти!И и ВЯРВАШ само ти!"Пробвай с едно бързо търсене в Гугъл на "hyundai battery replacement cost" и виж каво ще ти излезе? Не е въпрос на ВЯРА! Помолих те за ТВОЙ ДОСТОВЕРЕН източник, който да ОПРОВЕРГАЕ тези мои и не само мои "вярвания" .За Киа не знам как е, но всички казват че при Хюндай положението не е розово.
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 17 ( преди 1 месец )
    99% съм сигурен, че това са бройки, купени от дилъри на марките. Преди години така имаше няколко Рено Тиузи, които се мяркаха по улиците на София, но които не мисля, че някога са били купени от крайни клиенти.
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До РУК ( преди 1 месец )
    "Аз продадох "джипа" на печалба след 3 години ЕКСПЛОАТАЦИЯ." Кое точно не разбра? Ако е купен по време на пандемията и е продаден след 3 години, през коя година е продажбата? Ти наистина се чудиш какво да изопачиш, за да се заядеш, обидиш и осмислиш деня си! Горд ли се чувстваш от това? На това ли възпитаваш децата си? Да са злобни, лъжливи и заядливи, защото това ще им донесе щастлив живот?
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Направи ли ви впечатление, че 4-*** са си купили Ситроен Ами?! Та това е нещо като голф количка с възможност за каране по обикновените пътища. Не мога да си представя къде ще ги карат безопасно за тях самите в България?! И две бройки на това Ora Funky Cat при цена преди време около 80 000 лв. Еха... и още някакви китайски коли, макар че навярно са демо автомобили.
  • #16
    0 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Абе лъжльо,нали джипа го беше купил по пандемия време и въпреки,че баш тогава цените се вдигнаха най-много го беше взел с 50% по ниска цена!До преди месец го караше,сега го прададе преди 3 години на печалба!Ти си го взел през пандемията па си го продал преди пандемията бре!Ти пътуваш във времето бе!Затова знаеш какво ще се лучи до 2050 г, нали!До оня ден го кара тоа джип и обясняваш,че докато нафтата не мине 4лв ти е по изгоден от всяка електричка,ама вече от 3 години го няма!Айде скрий бе лъжец