IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните коли в България: 1. Dacia, 2. Dacia, 3. Skoda

Януари е бил рекордно силен за нашия пазар, 2024 може да е най-добрата година в историята

Пазарът на нови автомобили в България е отчел най-силния си януари от близо две десетилетия насам. За първия месец на 2024 у нас са регистрирани 4513 нови леки автомобила в категориите M1 и N1, показва традиционната справка на Automedia.bg в данните на МВР. Това е ръст от цели 54.1% спрямо януари 2023. Ако темпото се запази през годината, тя ще е рекордна за българския пазар.
  
   
Rolls-Royce Spectre
На някои от големите световни пазари за новия Rolls-Royce Spectre се чака две години. У нас обаче вече има регистрирани два
  
    
За разлика от предишните две години, в които сред най-продаваните модели неизменно имаше поне един на Toyota, сега челната тройка изглежда така: 1. Dacia, 2. Dacia, 3. Skoda. Японският гигант обаче си остава на първо място при най-популярните марки у нас, макар и поделено вече с Skoda. По-нататък следват Dacia, Renault, VW, Kia и Hyundai.

С най-голям ръст за първия месец е именно Skoda - почти 227%, пред Opel - 198%, и Nissan - 183% (последните две марки обаче - от много ниска база през януари 2023). Toyota увеличава продажбите си с 96% на годишна база. С ръст доста под средния за пазара са Renault (5%) и Mazda (2%), продажбите на Porsche се запазват, а при Audi и Lexus дори има спад.

Всичко обаче изглежда наред в най-високите сегменти на пазара: само за първия месец у нас са се появили две нови Ferrari Roma, 2 Lamborghini Urus, 2 Bentley Continental GT Speed и, като черешка на тортата, Rolls-Royce Spectre. За първия електрически модел на Rolls-Royce се чака с години, но у нас вече има регистрирани два броя.
  
     
15-те най-продавани нови коли в България през 2024 (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

 

 

0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    на територията Козяк ( преди 2 месеца )
    1. недудачници, 2. неудачници и 3. кола.
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Абе Цветкашки ( преди 2 месеца )
    Дачия и Шкода са най-продаваните коли в ЕС.Цяла Европа са ***, само Илийката Цветкашки е умИн.Ама не е, щом нарича "кола" онзи ръждясал 20 годишник таралясник пред блока...
  • #21
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Илия Цветкашки ( преди 2 месеца )
    Смешковци! Кога Дачия и Шкода са били коли!
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Кк ( преди 2 месеца )
    Не препоръчвам дачия след 2021,тази кола е пълна със софтуерни бъгове. Ще ви скъса нервите.
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Бастри ( преди 2 месеца )
    До 5 - ама така е.Но понеже не можеш да го осъзнаеш , няма да наливам в празно.
  • #18
    11 rate up comment 6 rate down comment
    ПоКУРко ( преди 2 месеца )
    Шкода продължава да доставя на полицията и други ведомства по договора с който ги уреди Бойко Разбойко! Затова са на първо място! Отделно във всяка държава с най-много продажби са най-евтините модели! Премиум за това са Премиум, за да се купуват от малцина успели в живота и не само!
  • #17
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до 16 ( преди 2 месеца )
    Не е лош дизайнът. Но иначе колата е като на 29 години :D
  • #16
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    C-HR с тоя дизайн ще има много фенове още дълго време.Моделът е на почти 9 години а изглежда значително по-добре от почти всички други в класът си.
  • #15
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    от новата кола, по-добра е само служебната..
  • #14
    20 rate up comment 2 rate down comment
    auto ( преди 2 месеца )
    Така е. Инфлация. поскъпването на колите втора употреба и на услугите.Имам няколко коли във фирмата, еднта стана на 12г. и 300 000км и дадох почти 10 бона за ремонти миналата година. Огледах се за замяна, за 5-7 годишна и над 100 000лв ми искат 25-30 бона.Ами взех си ново Берлинго N1 с 5 места и прилично оборудване...ами 46 бона, като си взема ДДС-то 38... Ако ти трябва за работа въобще няма дилема да си купиш нова.Сега за лична употреба е друга работа, особено като знам колко излиза каско ...