IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ръчни скорости ли? Младите искат да се учат на електричка

Каращите шофьорски курсове гледат на тях като на автоматици, автоиинструкторите с EV още са кът

Какво бяха това ръчни скорости? Половината кандидат шофьори на Острова не искат да чуят за курсове на друга кола извън електрическата. А там вече почти всички марки разчитат на едностепенна скоростна кутия.
 
 
ръчни скорости


Със сигурност, явлението е характерно и за младите в доста други части на света. Така че краят на колите с ръчни скорости се задава от само себе си. Специално в Обединеното кралство има недостиг на автоинструктори с електрически коли.  А точно 48 процента от анкетираните мераклии искат да се учат  на EV. Един от седем обучаващите се обаче въобще не може да намери такъв инструктор.

Разбира се, въпрос и на география. 41% от лондончани веднага могат да ви посочат такъв. В големи части от провинцията обаче процентът пада до 10.

Проучването на WhatCar? показва ръст от 283% при учебните часове на еклектрическа кола за последните 10 години. И то не само заради нулевите вредни емисии, но и заради по-лесно управление.
 
 
Електричка


Технически, електрическите коли нямат автоматична скоростна кутия, но повечето хора гледат на тях точно като автоматици. Както споменахме, най-често скоростната кутия е едностепенна, но придава ускорение без да има нужда да превключваш на различни предавки.

Това е причината младите да искат да се учат на електричка. По-лесно се кара – като автоматик. Макар че изпитите с последния се взимат много по-трудно, показва статистиката. Успешно минават 41,7% от каращите кола с автоматични скорости, докато общият процент е 48,9. Но това не пречи на общата тенденция. Едва 24% от новите модели коли разчитат на добрите стари ръчни. И трендът ще се засилва.

Освен това младите шофьори пресмятат, че така или иначе ще трябва да се качат на електричка след 2035 година, когато влиза в сила забраната за производство на дизелови и бензинови двигатели. И защо да не свикнат сега? Затова почти една трета от анкетираните не виждат смисъл въобще да се учат на кола с ръчни скорости, когато никога няма да карат такава. И изглеждат прави.

Една четвърт пък са категорични, че ще отпразнуват успешния изпит, като си купят електричка. Затова и 40 процента от младежите между 18 и 24 години държат на инструктор с такава кола.
 
 
автоинструктор


На друго мнение са изследователи, които смятат, че учащите се получават фалшиво чувство на сигурност при шофиране с електричка или автоматик. И препоръчват няколко урока на ръчни скорости. Да не си и инструктор! При условие, че навремето беше достатъно да казваш „Ти знаеш ли, че имаш страшни очи!“. Така или иначе обаче, пазарът ще си каже своята дума.


0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    бабите и дядовците ни и те така са казвали за нас всяко едно поколение мисли че е по умно от предишно и по мъдро от следващото света се развива телефоните с шайбите са в миналия век пишещата машина също радиоточката и телевизора с кинескоп смени си чипа или си свери часовника
  • #7
    19 rate up comment 6 rate down comment
    няма шанс ( преди 2 месеца )
    За пореден път се доказва,че младите са функционално неграмотни.Не ми се мисли какво ни чака.
  • #6
    24 rate up comment 9 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    То затова и младежта е с рекордни нива на стрес и нервни разстройства, и цепят мрака с употребата на хапчета и прахчета, къде законни, къде не. Като им изчезне интернета на телефона и първо умират от ужас, а после и от глад. Ние си се тровим с добрия стар алкохол и бензинови изпарения, като истински мъже!
  • #5
    14 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Мога да си купя 10 електрички, поршета ламборгинита, но просто на умните хора това не ние е ама никак интересно, карам Нисан. От малки ви облъчват с тези коли, да се трепете от малки и видно всички сте бизнесмени с А8-ци,S-класи а реално сте клиенти на бързите кредити които не могат дори лихвата да си сметнат!
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    #4 ( преди 2 месеца )
    Колата е Лукс само в БГ и клошарите могат да си позволят коли затова при 6 милиона население леките коли вече са над 3 милиона
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    И като дойде 2035 и върнат ДВГ какво ще правят настоящите млади? А, да, ще се учат да карат коли с ДВГ. Имали пари, дали ги. Няма лошо. Но предвид какви са цените на електрическите коли, явно само богатите млади карат шофьорски глоксове?! Другите - на велосипеди!
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Те младите искат много работи,който са невъзможни.
  • #1
    8 rate up comment 24 rate down comment
    q ( преди 2 месеца )
    Курсове за компютърна грамотност на Уиндоус 98 и офис 97. Света се развива и докато за чичо Гоше тез екрани са стесиращи, младежа е свикнал с тях и се кефи, ползва на макс. Иска да си отключва колата с телефона и да си я управлява, пак от там. Много са малко вече почитателите на таралясниците с пушека и якия рев, и то е по-скоро по ФИНАНСОВИ причини.