IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ръчни скорости ли? Младите искат да се учат на електричка

Каращите шофьорски курсове гледат на тях като на автоматици, автоиинструкторите с EV още са кът

Какво бяха това ръчни скорости? Половината кандидат шофьори на Острова не искат да чуят за курсове на друга кола извън електрическата. А там вече почти всички марки разчитат на едностепенна скоростна кутия.
 
 
ръчни скорости


Със сигурност, явлението е характерно и за младите в доста други части на света. Така че краят на колите с ръчни скорости се задава от само себе си. Специално в Обединеното кралство има недостиг на автоинструктори с електрически коли.  А точно 48 процента от анкетираните мераклии искат да се учат  на EV. Един от седем обучаващите се обаче въобще не може да намери такъв инструктор.

Разбира се, въпрос и на география. 41% от лондончани веднага могат да ви посочат такъв. В големи части от провинцията обаче процентът пада до 10.

Проучването на WhatCar? показва ръст от 283% при учебните часове на еклектрическа кола за последните 10 години. И то не само заради нулевите вредни емисии, но и заради по-лесно управление.
 
 
Електричка


Технически, електрическите коли нямат автоматична скоростна кутия, но повечето хора гледат на тях точно като автоматици. Както споменахме, най-често скоростната кутия е едностепенна, но придава ускорение без да има нужда да превключваш на различни предавки.

Това е причината младите да искат да се учат на електричка. По-лесно се кара – като автоматик. Макар че изпитите с последния се взимат много по-трудно, показва статистиката. Успешно минават 41,7% от каращите кола с автоматични скорости, докато общият процент е 48,9. Но това не пречи на общата тенденция. Едва 24% от новите модели коли разчитат на добрите стари ръчни. И трендът ще се засилва.

Освен това младите шофьори пресмятат, че така или иначе ще трябва да се качат на електричка след 2035 година, когато влиза в сила забраната за производство на дизелови и бензинови двигатели. И защо да не свикнат сега? Затова почти една трета от анкетираните не виждат смисъл въобще да се учат на кола с ръчни скорости, когато никога няма да карат такава. И изглеждат прави.

Една четвърт пък са категорични, че ще отпразнуват успешния изпит, като си купят електричка. Затова и 40 процента от младежите между 18 и 24 години държат на инструктор с такава кола.
 
 
автоинструктор


На друго мнение са изследователи, които смятат, че учащите се получават фалшиво чувство на сигурност при шофиране с електричка или автоматик. И препоръчват няколко урока на ръчни скорости. Да не си и инструктор! При условие, че навремето беше достатъно да казваш „Ти знаеш ли, че имаш страшни очи!“. Така или иначе обаче, пазарът ще си каже своята дума.


0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ВърЛ кулак ( преди 1 месец )
    Оставете ме да си карам ГолФЪТ",да му слушам "РевЪТ",да му дишам "ПушекЪТ"- е..л съм ви токЪТ!-казал един шофьор от ТроянскиЯТ край...
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Елка ( преди 1 месец )
    По лесно е,за нас българите ,да завиждаме и казваме,че гроздето е кисело!А и какво ни интересува,че природата и въздухът са замърсени!,,След нас и потоп''.Да му мислят,които идват след нас!
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Коментарите тук са представителна извадка защо българина е изостанал и беден народ! Не всички но-голямата част и тя дърпа останалите!
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Цимбала ( преди 1 месец )
    Ами да си се учат! Да се учат на каквото си искат! Аз не си давам ръчката.
  • #14
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Мюлер ( преди 1 месец )
    Ръчните скорости са прекалено сложни за новите анличани.
  • #13
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 месеца )
    Да не забравят да натоварят велосипед в багажника,за да завършат успешно глокса.
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    До 11 ( преди 2 месеца )
    И как ще спасяваме планетата с дървета като вие дизелджии певалите ги сечетр за магистрали
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    никой не си купува електромобил от загриженост към природата или от икономически стимули колко средства щял да спести от гориво и от обслужване а единственно от собствените потребности за ходне до работа децата на училище пазаруване и обичайни ежедневни потребности за уикенда и лятото до морето
  • #10
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Тесларов ( преди 2 месеца )
    Да се учат да ходят, карат колело и общуват със живи хора. А между другото могат да се научат да карат каруца . От толкоз много глупости може да последва пак всичко от начало/рестарт/.
  • #9
    5 rate up comment 12 rate down comment
    q ( преди 2 месеца )
    Чичо Гоше има пари за Ламбо, *** си кара Хюндай. И тея миксери той не ги признава, че пред панелката няма зарядна станция. Пийте си хапчетата бе хора. Проблема е електричките е чисто финансов.