IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един производител обяви ръчните скорости за „мъртви“

MINI вече ще предлага само автоматици и ще участва в моторните спортове с електрически коли

Британският производител MINI няма да предлага ръчни скоростни кутии в бъдещите си продукти, потвърди шефът на марка Стефани Вурст в разговор с Top Gear. Освен това компанията планира да се включи в състезанията с електрически превозни средства.


Mini


По време на автосалона в Мюнхен производителят представи електрическите варианти на новите Cooper и Countryman на изложението. Засега обаче от MINI не разкриват какво ще се случи с новите модели с двигатели с вътрешно горене. Съобщава се единствено, че всички автомобили на марката ще получат „мека“ хибридна помощ за намаляване на медните емисии.

„Имах среща с Чарли Купър (внук на Джон Купър) и на нея се убедих, че MINI има бъдеще в автомобилните спортове. Ще продължим да участваме в тях с електрически автомобили, но все още не мога да кажа точно в коя дисциплина, защото не всички нови електрически моторни спортове са успешни“, коментира Вурст.


Mini


През август 2023 г. MINI направи подобаващо изпращане на своите оборудвани с ръчна скоростна кутия модели, като представи John Cooper Works Bulldog Racing Edition (на снимката по-горе). Той използва 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, развиващ 231 к.с.

Хот-хечът е оборудван с изпускателна система Remus, шестстепенна механична трансмисия и има регулируемо KW V3 окачване. Това MINI има 17-цолови джанти OZ HyperGT с гуми Pirelli P Zero, а за спестяване на тегло в кабината задните седалки са премахнати.


0 от 500