IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това MINI е правено специално за "Нюрбургринг" - и може да е ваше

Най-доброто класиране на марката в "24-те часа на "Нюрбургринг" вдъхнови тази лимитирана серия

Искате ли автомобил, специално подготвен за пистови състезания, но в същото време напълно легален - и даже удобен - за употреба по нормални пътища? MINI и прочутият състезателен отбор Bulldog Racing обединяват сили, за да предложат тъкмо такава машина.
   
    
MINI Bulldog Racing Edition
  
     
Наречена Bulldog Racing Edition, тя използва като основа върховото MINI John Cooper Works с шестстепенна механична скоростна кутия, 231 коня максимална мощност и 320 Нм максимален въртящ момент. Но после към серийната кола се добавят много неща, като се започне с регулируемото KW V3 окачване, гарантиращо още по-високо сцепление и прецизно завиване. Настройката му се прави поотделно за всяка кола от професионалните пилоти на Bulldog Racing на "Нюрбургринг". Състезателната кола ползва специална изпускателна система от Remus, и гуми Pirelli P Zero Performance върху 17-цолови подсилени алуминиеви джанти OZ HyperGT.

Задната седалка е пожертвана и заменена от подсилваща греда и обезопасителна мрежа, част от комплекта Stern Performance Parts Clubsport. Тези мерки за сигурност носят двойна полза, защото понижават осезаемо теглото на автомобила.
  
     
MINI Bulldog Racing Edition
  
       
От Bulldog са се вдъхновили за серийното производство на този автомобил, след като с него успяха да завършат втори в класа си в тазгодишните "24 часа на Нюрбургринг" - най-високото класиране за MINI на легендарната писта. "Най-голямото ни предизвикателство при разработването на Bulldog Racing Edition беше да пуснем на на пътя автомобил, който да е възможно най-близо до състезателния и въпреки това има редовна регистрация за обществените пътища“, обясни Александър Шабах, директор на Bulldog Racing.

В чест на постижението, колата носи и множество дизайнерски елементи, като се започне от голямото декоративно фолио на покрива. Всеки автомобил има плакет, на който са изписани поредният му номер от лимитираната серия, датата на настройване на окачването на "Нюрбургринг". Bulldog са в състояние да предложат доработките си както за нови автомобили MINI, така и за стари, стига да са произведени след 2014 година.
   
   
Още снимки на MINI Bulldog Racing вижте в ГАЛЕРИЯТА:


  
    

 

0 от 500