IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На „Нюрбургринг“ забраниха скорост под 130 км/ч

На трасето ще има нови правила за повишаване на безопасността

Прочутата писта „Нюрбургринг“ в Германия обяви нови правила за туристически карания, включително минимална максимална скорост от 130 км/ч за всяка кола на пътя. Преди това ограничението беше около 60 км/ч, а повече от двойното увеличение потенциално забранява използването на платения път от по-голям брой превозни средства.

 

Пистата Нюрбургринг

 

Това е само една от промените, насочени към безопасността, от които пистата отчаяно се нуждае според специалисти. Трасето е било критикувано заради липсата на подобрения в тази посока, но ръководството очевидно полага усилия да промени това. По-рано тази година бе обявен проект за дигитализация на стойност 12 милиона долара за безопасност, при който пистата ще използва изкуствен интелект, за да помогне за по-ефективното управление на съоръжението.

Според Road and Track през най-натоварените дни могат да се видят до 2000 автомобила, преминаващи през пункта за таксуване в рамките на един уикенд. Има и до 250 коли по трасето във всеки един момент.

 

Пистата Нюрбургринг-1

 

Считан за частен платен път, който попада под германските закони за движение, трасето с дължина 20,8 км и 73 завоя се превръща в истинска състезателна писта само по време на действителни състезания, частни събития и дни за тестване на производители. В тези случаи пистата не е отворена за обществеността.

Но по време на туристически сесии обаче може да участва почти всеки с валидна шофьорска книжка, а така броят на неопитните шофьори на пистата се увеличава. Това означава повече шансове за инциденти, особено когато опитен и бърз шофьор, очаквайки чиста писта, застигне бавна кола.

 

Пистата Нюрбургринг-3

 

Говорителят на „Нюрбургринг“ - Александър Герхард, каза пред Road and Track, че има средно само един инцидент (който може да бъде всичко - от течности на пистата до катастрофа) на 809 обиколки. С новото ограничение на минималната скорост се прогнозира, че безопасността ще се повиши заради липсата на повече бавни коли.

 

 

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    4-ти, пропускахш факта, че въпросните производители си запазват цялата писта за тях и докато си правят настройките и няма кой да им пречи. А тук сатва дума за дните, когато всеки може да иде да кара, а тогава, наистина има доста "калъфи". П.С. Мини Купър с 200кс, мога да ти кажа, че .. абе не за подценяване ;-)
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Повечето производители на спортни коли правят настройките си именно на тази писта, а тестовите им пилоти карат като луди, сещате се когато някой е натоварил на максимума един спортен автомобил, какво е да среща някакви любители, които му препречват пътя докато плахо натискат газта на своя примерно Мини Купър с 200к.с.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    #2 правят го защото дори на ринга има калъфи дето са отишли да се влачат с новите си спортни коли и създават реална предпоставка за инциденти. Изгледай клипчета от коли които се движат по пистата и ще видиш за какво става дума.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Предполагам го правят за да намалят участниците, от друга страна да преминеш 80 завоя с над 130км/ч... Това даже участниците във Ф1 и моторите не го постигат.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    а на магистрала Тракия кога?