IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Mercedes-AMG One чупи рекорда на „Нюрбургринг“

Хиперколата с 1063 к.с. е най-бързият сериен автомобил на Северната дъга (ВИДЕО)

Това, за което се говореше в последно време, сега е официално - Mercedes-AMG One е новият най-бърз сериен автомобил на „Нюрбургринг“. Хиперколата завъртя една обиколка на Северна дъга с дължина 20,8 км за 6 минути 35.183 секунди, детронирайки Porsche 911 GT2 RS от Manthey Racing, който преди това държеше рекорда с време от 6 минути и 43.300 секунди.


Mercedes-AMG One


Оказва се, че рекордът е поставен още на 28 октомври, въпреки че е имало някои проблеми с времето. При пристигането на Mercedes-AMG на пистата част от нея е била покрита с вода, включително участъци, които са много важни за преминаване по идеалната територия. Когато условията да се подобрили, екипът е имал на разположение само час, за да постави рекорда.

В крайна сметка пилотът Маро Енгел е успял да направи само четири обиколки с пълна скорост, като на места трасето не е било изсъхнало. Тимът на Mercedes-AMG е докарал две коли на Северната дъга, като и двете са били проверени от специална комисия на TÜV Rheinland, за да се гарантира, че отговарят на изискванията за сериен автомобил.



При поставянето на рекорда Енгел е избрал режима на шофиране „Race Plus“ с максимална притискаща сила и по-отчетлива настройка на шасито, при която предната ос се снижава с 37 мм, а задната – с 30 мм.

Системата DRS се активира директно от водача чрез натискане на бутон на волана. Това дава възможност за прибиране на перките отпред и няколко други елемента, за да се достигне максимална скорост. Автомобилът е бил оборудван със стандартните гуми, а именно - Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO, които бяха специално разработени за One.


Mercedes-AMG One


Припомняме, че Mercedes-AMG One е хибридна суперкола, чиято технология идва директно от Формула 1. Колата е оборудвана с 1,6-литров V6 с 574 к.с., способен да се развърта до 11 000 об/мин, и четири електрически мотора. Единият е разположен на нивото на коляновия вал и развива 163 к.с., два са разположени на задната ос и акумулират 326 к.с., а четвъртият е на нивото на турбото и има 122 к.с. Съвкупната мощност е 1063 к.с., като максималният въртящ момент не се съобщава.


0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    леле, с цли 15 сек. е по бързо от шосейно порше , което е само с половината коне (525кс) . а струва колкото 25 такива поршета.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Б.М. ( преди 1 година )
    Хиперколата за 4.7М. Евро... Колко да е хипер, щом го сравняват с 911.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    7 явно не си схванал идеята ми. Ел двигателят има определена мощност, която в трансформира в механическа. Няма как той да акумулира нещо си, защото не е акомулатор. Явно не ми разбра риторичният въпрос.
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 6 ( преди 1 година )
    По долу нали написах. Хибрид е. Има малка батерия 8.4 KWh. Може да се зареди от зарядно. Но по принцип ел. двигателите са сложени само да помагат на ускорението. А при спиране генерират ток и зареждат батерията. Само на ток колата може да измине около 18 км. Като цяло остаряла е концепция. Вижте какво прави Rimac.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    А как ел двигателите акумулират конски сили?
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гумаджия ( преди 1 година )
    Казват, че е със Стандартните за модела. А не някакви други.
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Гумажия ( преди 1 година )
    Автомобилът е бил оборудван със стандартните гуми, а именно - Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO, които бяха специално разработени за One.И колко да са стандартни тия гуми, като са разработени специално за тая кола... ?
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Абе шматко смешна, кой си ти, че да даваш акъл на хора проектирали супер автомобил за 3млн долара, продаден в целия тираж още преди, да е започнало производството? Кой си ти в сравнение с тях? С думи не мога да опиша колко си зле..... Само ще ти кажа да видиш най-бързото време на електричка там! Виж колко е далеччч от това време!
  • #2
    6 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хибрид с остаряла концепция. Батерията е само 8.4 KWh Не виждам какъв е смисъла изобщо да му слагат тоя малък бензинов двигател от F1 който няма никакъв ресурс и е ужасно скъп за поддръжка. При толкова електромотори по добре да му бяха сложили голяма батерия вместо двг.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Москвич осмак ( преди 1 година )
    А на Югозападната дъга кой е най бръз?