IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Mercedes-AMG GT Black Series да се бори с AMG One?

Двете чудовища на AMG се изправят в спор за ускорение на права отсечка (ВИДЕО)

Mercedes-AMG GT Black Series е мощен и бърз, но може ли той да се противопостави на хиперколата AMG One, която излиза в тираж от 275 бройки, като всички са продадени. Екипът на AMG организира надпревара между двете истински чудовища, които премериха сили на ускорение на права отсечка с дължина от 1000 метра.


Mercedes-AMG One vs Mercedes-AMG GT Black Series


Под капака на Mercedes-AMG GT Black Series е поставен 4,0-литров туин-турбо V8 двигател, който разполага с впечатляващите 730 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди, като зад волана на суперколата с цена 359 000 евро в случая е един от най-добрите германски пилоти в историята – Бернд Шнайдер, петкратен шампион в първенството на Германия за туристически автомобили (DTM).

Хиперколата AMG One струва доста повече – 2,75 млн евро, като е и по-мощна. Тя разчита на 1,6-литров бензинов V6 двигател, съчетан с 4 електрически мотор. Съвкупната мощност е респектираща – 1063 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,9 секунди. В тази надпревара автомобилът е поверена на Нико Бастиян, пилот на AMG Performance.



Двете коли стартират отлично, като Mercedes-AMG GT Black Series се задържа добре в първите метри, след което изостана и така и не настигна хиперколата, която пресече финалната линия със скорост над 300 км/ч.

Резултатът не е изненадващ, а на феновете им остава да чакат, за да видят как хиперколата на AMG ще се справи срещу бъдещите хибридни спортни коли, подготвяни от Ferrari, Lamborghini и Porsche.

0 от 500