IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиперколата на Mercedes-AMG отново има проблем

Автомобилът няма да се продава на основни пазари заради високи вредни емисии

Германският производител Mercedes-AMG обяви, че няма да може да започне продажбата на първата си хиперкола One на някои пазари, сред които е и САЩ, тъй като разпоредбите за вредни емисии ще намалят нейната производителност.


Mercedes-AMG One


От хибридния модел, който използва технологии от Формула 1, ще бъдат произведени общо 275 бройки. Компанията твърди, че всички са разпродадени предварително, но не се споменава колко от тях са за американски клиенти. А те определено ще останат разочаровани от решението на инженерите от Афалтербах, които са решили, че няма да пренастройват хибридния V6 задвижващ агрегат в съответствия с местните изисквания.

В Mercedes-AMG се притесняват, че това ще се отрази негативно на цялостното представяне на колата и затона не искат да го направят. Хиперколата One се задвижва от 1,6-литров бензинов двигател с турбокомпресор, съчетан с поне четири електромотора. Системата развива1063 к.с., като само двигателят с вътрешно горене с обем 1,6 литра предлага 574 к.с. при 9000 об/мин.


Mercedes-AMG One


Според информациите, потенциалните купувачи от САЩ вече са били уведомени със специално писмо от Mercedes. В него се казва: „За да запазим уникалния характер на задвижването от F1, стигнахме до заключението, че придържането към пътните стандарти на САЩ може значително да намали неговата производителност и представяне при шофиране“.

Всъщност, законите в САЩ позволяват на собственици на автомобили с вредни емисии, които са над нормата, да ги карат, стига пробегът им да не надхвърля 4023 км на година. Това означава, че технически е възможно Mercedes-AMG One да се появи по пътищата на САЩ. Предвид ограничения тираж от 275 бройки, както и фактът, че производителят дава гаранция от само 50 000 км на задвижващия агрегат, хиперколата определено ще прекарва повече време в гаража на собственика си.


Още снимки на хиперколата - вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като цяло този модел си е провал в сравнение с други за тази цена и тираж сигурно лесно ще ги пласират но не може да се мери по ускорение с Чирон или Невера макар разбира се не само ускорението е важно но не е и без значение все пак трябва да има някакво покритие тази цена а не да е като коли за 10 пъти по-малко пари..
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Накрая това ще се окаже един голям компромис. Видя се, че идеята за двигател от ф-1 в шосейна кола просто не е практична. Не, че на някой му пука де. Тези коли ще пазят гаражите.Но се съмнявам, че ще достигне статута на CLK GTR, който идва директно от пистата. И да не забравяме-това нещо на снимката е мнооого грозно.Няма никакъв характер и отличимост. Все едно е правено от начинаещ дизайнер някъде през 1980те
  • #1
    8 rate up comment 23 rate down comment
    фрак ( преди 1 година )
    Тъ па немска селска фирмичка целият им народ са тотални ол иго френи