IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ред на опашката за Mercedes-AMG One се продава на космическа цена

Срещу 4,7 млн евро купувачът ще получи една от 275-те бройки от хиперколата

Официално Mercedes-AMG обяви, че хиперколата One струва 2,7 млн. евро, като ще бъде произведена в тираж от 275 бройки. Както и че всички автомобили от серията вече са продадени и дори да имате нужната сума, няма да може да се сдобиете с един от тях.


Mercedes-AMG One


Оказва се обаче, че има възможност за това. Германски сайт за продажба на употребявани коли публикува обява, в която предлага ред на опашката или по-точно производствен слот за Mercedes-AMG One срещу сумата от 4,7 млн. евро. Това е с 2 млн. повече от оригиналната хиперкола, която има задвижваща система от Формула 1.

Подобни цифри досега бяха запазена територия за Bugatti Chiron и най-вече за неговите специални версии. Сега обаче там навлиза и Mercedes-AMG, като в този случай продавачът твърди, че колата ще бъде произведена в средата на следващата година. Подробности не се споменават, което най-вероятно означава, че купувачът ще може да избира цвета и някои други детайли.


Mercedes-AMG One


Засега липсва и реакция от производителя на хиперколата, който още преди нейното официално представяне обяви, че тези 275 бъдеще собственици на Mercedes-AMG One са внимателно подбрани сред клиенти на марката. И не е ясно как компанията ще реагира на подобна продажба без нейно съгласие.

Новият собственик обаче ще може да се похвали с едно истинско чудо на инженерната техника. Задвижването на уникалната машина става с 1,6-литров V6 двигател с електрически турбокомпресор, директно впръскване, впръскване през порт и четири разпределителни вала над главата. Той може да се развива до 11 000 оборота в минута, работи съвместно със седемстепенна автоматизирана ръчна скоростна кутия и четири електрически мотора.


Mercedes-AMG One


Съвкупната мощност е 1063 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди. Скорост от 200 км/ч се достига за 7,0 секунди, а до 300 км/ч – за 15,6 секунди. Максималната скорост е 352 км/ч, като от компанията посочват разход на гориво 8,7 л/,100 км и вредни емисии СО2 от 198 гр/км.


0 от 500