IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Краш-тест показа силните и слаби страни на електрическата Toyota

bZ4X заслужи максимална оценка на изпитанията на ANCAP (ВИДЕО)

Безопасността на електрическия кросоувър на Toyota - bZ4X, беше проверена от австралийската организация ANCAP, която за разлика от европейската (EuroNCAP) при оценката си дава предимство на системите за активна безопасност за предотвратяване на инциденти.


Toyota bZ4X


bZ4X се справи перфектно с всички тестове, като спечели максималните пет звезди. Имаше обаче някои оплаквания - при определени удари водачът и пътниците рискуват да бъдат наранени. Експертите оцениха защитата на водача и пътниците на 88%, защитата на пешеходците на 79% и системите за подпомагане на 93%. ANCAP особено похвали системите за аварийно спиране и поддържане на лентата.

Резултатите от челен удар обаче показаха, че при такъв инцидент водачът рискува да получи нараняване на гърдите, а пътникът може да нарани краката си. За пешеходците пък основната опасност са предните колони на електрическата кола.



През 2022 г. електрическият SUV на Toyota премина и европейските краш-тестове, като получи 88% за защита на пътниците, 79% за предпазване на пешеходците и 91% за системи за подпомагане на водача.

Моделът bZ4X се продава от 2021 г. и почти веднага след пускането си на пазара се появи сериозен проблем - оказа се, че колелата могат да паднат при резки завои и спиране. Toyota трябваше да обяви кампания за изтегляне и дори трябваше да изкупува дефектни електрически превозни средства от недоволни клиенти.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    JJIvanov Douser ( преди 2 месеца )
    СПАСЯВАЙТЕ ДЕЦАТА от видео терор в ясли,градиниВидео терора е ЗАБРАНЕНот чл.32 на КОнституцията.ЗАБРАНЯВА СЕ ТЕРОРА С ПРЕсканиращи термометри.УВредени са всички деца и ученици .ДА СЕ ДА се ПОЧИСТЯТ ПРЕДНИ СТЪКЛА НА всички АВТОМОБИЛИ От холограмни оръжия вкл еко стикери и стикери за застраховки. Терористи ги ползват за черно чумно канцерогенни увреждания.Лепенето на отвличащи вниманието на водача стикери е ЗАБРАНЕНО .вкл на нагло престъпни терорiстични холограмни оръжия с антени,микр ...
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Шок и ужас за сектантите! От toyota са най-големите лъжци и измамници които се опитват да навредят на имиджа на toyota, като обявяват на цял свят, че колелата падат, въпреки че няма нито един регистриран случай! Каква би била логичната причина toyota да лъже, че конкypентите от toyota продават калпави автомобили, попитайте гостени на инженер професор Радев с многото никове и средното образование. Това си е негово твърдение. Падащите колела на toyota били лъжа измислена от конглокенцията!