IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Wrangler пак се преобърна на краш-тест

Вижте как всъдеходът се проваля на изпитанията за безопасност (ВИДЕО)

Всъдеходът Jeep Wrangler във версията си с 4 врати се провали на краш-теста на Американския институт за пътна безопасност (IIHS). При удара в препятствие с малко покритие от страната на водача автомобилът се преобърна, става ясно от видео, публикувано в YouTube.


краш-тест Jeep


Отбелязва се, че каркасът за безопасност е защитил водача, но въпреки това експерти поставят на модела ниска оценка. Специалистите от IIHS посочват, че преобръщането настрани на всъдехода представлява допълнителен риск от травми за пасажерите. А заради факта, че моделът е оборудван със свалящи се врати и секции на покрива, има опасност някой от хората в колата да изпадне.

Това е вторият краш-тест на IIHS, който Wrangler преминава и което е още по-интересно – по време на първите изпитания всъдеходът се преобърна. Тогава от концерна Stellantis, който притежава марката Jeep, обещаха да отстранят проблема.



В Европа всъдеходът се предлага само в хибридна модификация (PHEV). Тази версия съчетава 4-цилиндров бензинов двигател с два електромотора и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Мощността на задвижващата система е 375 к.с., а пробегът само на ток – 50 км.

В стандартното оборудване на обновения модел вече влизат автоматични дълги светлини, предупреждение за сблъсък със спирачен асистент и адаптивен круиз-контрол, като те се присъединяват към предлаганите по-рано система за наблюдение на „мъртвите“ зони, камера за заден ход, както и преден и заден асистент за паркиране.


0 от 500