IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-годишен със старо Audi се похвали как вдига 260 км/ч на Околовръстното

Автомобилът му се оказа преработен незаконно и ще бъде спрян от движение

Шофьор на старо Audi A3 се похвали в социалните мрежи с видео, на което се вижда как буквално лети с 260 км/ч по Околовръстното шосе на София. Младежът бързо беше разкрит, тъй като е публикувал клипа в профил с истинското му име.


КАТ


Само два часа по-късно пишман-състезателят беше открит от служители на КАТ-София, а колата му беше закарана за проверка. Оказа се, че старото Audi има промени по конструкцията - добавени са агрегати като по-мощно турбо и спортни филтри, а също така са правени промени по генерацията.

Заради тях колата, която на всичко отгоре е със стари и изтъркани гуми, ще бъде спряна от движение, а нейният собственик ще плати глоба от 2000 до 7000 лева. Той обаче няма да бъде санкциониран заради превишението на скоростта, тъй като не е засечен от камера или радар на „Пътна полиция“, а заснетото видео не може да се счита за доказателство.

Проверката показва, че младежът има няколко предходни нарушения на пътя, за които е бил санкциониран – 4 фиша (за светлини и неправилно паркиране) и 2 акта за (неправоспособност и за неизползване на предпазен колан).


0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 месеца )
    Брей, можело...
  • #3
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    е добре, че поне са се самосезирали от мвр. Такива трябва да се пляскат здраво за пример. Ще ми лети с таратайка с 260кмч.. голЕм герой. Да изпотрепа невинни някъде.
  • #2
    7 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Айде да покажете снимки? За да прави такива подобрения, явно има пари и има идея и е наясно с много нещта за колите. Едва ли ще е пестил точно от гуми, освен ако някои не могат да направят разлика между гума и "сликове" *които се използват по състезаниа, за под обро сцепление и дефакто нямат грайфер. . Не оспорвам изобщо фактите, за скоростта и безразсъдието
  • #1
    2 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    мвр пикчърс представя клечим в прастите и после превишили сте скоростта със 50 лв в час