IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов рекорд – с 224 км/ч по бул. „България“

Друг „състезател“ е засечен с 220 км/ч на „Ботевградско шосе“

Нови рекорди за превишена скорост в София са отчетени през месец юли. Това съобщава член на Столичния общински съвет (СОС), цитиран от Bulgaria on Air.


превишена скорост


„Притеснителни данни за ръста на нарушенията показват общинските табла за измерване на скоростта в София. Имаме нови черни рекорди всеки месец - през юли на бул. "България" - 224 км/ч, а на "Ботевградско шосе" - 220 км/ч. За месец юли са регистрирани 8000 автомобила с над 125 км/ч на Околовръстното, а други 2000 са засечени да се движат с над 125 км/ч в града“, става ясно от публикацията.

Като цяло тези данни са потресаващи и показват, че нищо не се е променило в манталитета на нарушителите след смъртоносните катастрофи през изминалата година. Както и че единственият вариант в случая е въвеждането на по-тежки наказания за нарушителите.

Още по темата – вижте на bgonair.bg

0 от 500
  • #40
    0 rate up comment 4 rate down comment
    S80D5 ( преди 4 месеца )
    До #28Пич ти си много зле...С правилната кола има много пътища дори в България по които може да караш с 300.Дори на скапаното ново околовръстно на Монтана лично Съм развивал и над тая скорост.Трябва ти просто правилната и истинска кола а не "туниниговано" от Пешо в гаража на блока 1.9TDI.
  • #39
    0 rate up comment 1 rate down comment
    S80D5 ( преди 4 месеца )
    До #28Пич ти си много зле...С правилната кола има много пътища дори в България по които може да караш с 300.Дори на скапаното ново околовръстно на Монтана лично Съм развивал и над тая скорост.Трябва ти просто правилната и истинска кола а не "туниниговано" от Пешо в гаража на блока 1.9TDI.
  • #38
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Автоматизация ( преди 7 месеца )
    Системата за връчване и плащане на фишовете за нарушения от всякакъв вид трябва да се автоматизира,за да се изключи всякаква човешка намеса във веригата. Трябва да се изключи възможността "хората с пари" да бутат рушвети и фишовете им да изчезват, а обикновените хора да го отнасят и само те да се превъзпитават.
  • #37
    5 rate up comment 6 rate down comment
    БезИменен ( преди 7 месеца )
    А нали се сещате, че тия 50км/ч са една отживелица и са от времето когато Автомобилите не са имали спирачки и са вдигали има няма 80км/ч.Другото което ме тормози е щом има ограничение за горна граница, то трябва да има и такова за долна граница, например ако ограничението е 50км/ч и някой се влачи, задържа движението и шофира с повече от 5 до 10км под това ограничение то мисля, че би следвало о за този да има някакви законови действия!
  • #36
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Драгой ( преди 7 месеца )
    Живея до бул. България, но работя близо до Ботевградско. И двете места от години са писти за ***, но и на двете места не се прави нищо по въпроса. Хайде сложете камери през 300 метра, за една седмица ще се избият. Хайде законотворците да поработят по електронното връчване и който не плати глоба до месец, като го спрат да му конфискуват колата.
  • #35
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Това е преувеличено надуват с нарушенията за нарочно даже и Баровците не преиграват много много но ги има такива
  • #34
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Цензура ( преди 8 месеца )
    Не дават да пиша критичен коментар. Полицаите са виновни! Те им трият актовете за това е така.
  • #33
    20 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Куките се крият като мишки по храстите по горе-долу добрите дългите прави пътища, където естествено има знак 40 км или 50км - на Ботевградското, на широк хубав път 3 лентов слагат ограничение 50. ЕМИ ДА ГО слагам на целите им семейства, заедно с мъжете вътре, на всичко подредред ще го слагам
  • #32
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Коко ( преди 8 месеца )
    И защо им пишете "рекордите" на тези ....? Защо ги героизирате по този начин така, че и други недоразвити да ги следват и да искат да станат известни..? Искам тук да чета колко и как са наказани, каква санкция на държавата ги е застигнала. Какво се прави, за да станат такива "геройства" невъзможни? Не ми ги възхвалявайте, а пишете какво наказание ги е застигнало!
  • #31
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Кг гъкк ( преди 8 месеца )
    Почнал е да действа закона за повторност. Всяко повторно нарушение се удвоява 3то тройно,в рамките на една година.