IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов рекорд – с 224 км/ч по бул. „България“

Друг „състезател“ е засечен с 220 км/ч на „Ботевградско шосе“

Нови рекорди за превишена скорост в София са отчетени през месец юли. Това съобщава член на Столичния общински съвет (СОС), цитиран от Bulgaria on Air.


превишена скорост


„Притеснителни данни за ръста на нарушенията показват общинските табла за измерване на скоростта в София. Имаме нови черни рекорди всеки месец - през юли на бул. "България" - 224 км/ч, а на "Ботевградско шосе" - 220 км/ч. За месец юли са регистрирани 8000 автомобила с над 125 км/ч на Околовръстното, а други 2000 са засечени да се движат с над 125 км/ч в града“, става ясно от публикацията.

Като цяло тези данни са потресаващи и показват, че нищо не се е променило в манталитета на нарушителите след смъртоносните катастрофи през изминалата година. Както и че единственият вариант в случая е въвеждането на по-тежки наказания за нарушителите.

Още по темата – вижте на bgonair.bg

0 от 500
  • #30
    9 rate up comment 8 rate down comment
    ЗЗ ( преди 8 месеца )
    Опасни са нещасниците които не знаят каквп е лятна и зимна гума , които не знаят за какво са им половината копчета в колата , за каквп са им огледалата . Паркират по 1 час , които нямат преценка и съобразителност и тем подпбни от серията *** също така. И държавата заради най гадните пътища на света.
  • #29
    1 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    това не са извънземни а нормални хора с тройка 318 км.ч. чакам коментар https://youtu.be/Je0cEqVxs98?si=UuCoR0vqj5sVAVFe
  • #28
    27 rate up comment 1 rate down comment
    До #27 ( преди 8 месеца )
    Пич, много си зле! Направо не мога да повярвам, че разумен човек може да напише такава глупост. По кой път в БГ по точно можеш да се придвижваш безопасно с 300?
  • #27
    3 rate up comment 39 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    тези ограничения на скоростта са от преди 60 години от времената когато луи дьо финес е бил полицай а автомобилите бяха консервени кутии с волан и 4 гуми съвременен седан без електронен ограничител може да се придвижва безопасно с над 300 км.ч.
  • #26
    37 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    А нека това е последно! Да сте видяли Ром в учебен автомобил? Щото аз не съм! Те не могат да четат и пишат камо ли успешно да издържат изпит - как взимат изпит?! А да сте видяли КАТ с тринога застанал до училище? Щото аз и това не съм! Винаги са зад БЕЗУМНО ограничение на прав път, на който риска клони към нула! ПСЕВДО МОРАЛИСТИ! Това сте вие!
  • #25
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    И последно - обърнете внимание на #13! Защото не глобите, а инфраструктурата спасява живот! Къде са изнесените извън градовете и селата обходни маршрути за транзитен трафик? Къде са в посочения пример 2 ускорителни летни, така че да се включиш в трафика с равна скорост, вместо да правите огромни разлики. Най-простото - къде са пътищата със сцепление по норматив?!!! Защо преди кръстовища няма участъци с асфалт сповишено съпротивление, който допълнително намалява спирачния път?! КЪДЕ?! Само глоби!
  • #24
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    До 22: превишената скорост води до 1-2 жертви!!! не процента а броя годишно! Пилите и друсаните са виновни за 1% от тежките ПТП - и идват истинските убийци на пътя: В различните години 40-45% при отнето предимство - тоест тежко непознаване на правилата и още 30-35% при несъобразена скорост - т.е. невъзможност за преценка и невладеене на автомобила! Парадоксалното е, че "моралът ви" всъщност убива, а не тези, които набеждават медиите!
  • #23
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    До 13: Аз СЪМ ОБИКНОВЕН ШОФЬОР! Не претендирам за нищо повече от това, че съобразявам скоростта си с условията! Статистиката на КАТ сочи, че 30 до 35% от катастрофите са при НЕСЪОБРАЗЕНА скорост - тоест такива като теб шофиращи с РАЗРЕШЕНА скорост са 30пъти по-опасни от такива като мен, каращи с превишена, но на правилните места!
  • #22
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Тези са смъртници, просто рано или късно ще се самоубият, единственото лошо е, че такива като тях взимат невинни жертви.
  • #21
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    И отново до 16: пълната идиотщина пешеходеца да е с предимство е показателно, че пълни *** правят законите! ОПИТВАТЕ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЗАКОН ДА ОТМЕНИТЕ ЗАКОНИТЕ НА ФИЗИКАТА!!! 2 тона желязо не се спират толкова лесно! А шофьорът е натоварен с поне 3 различни отвличащи вниманието дейности - докато скапания пешеходец (и го казвам като активен пешеходец) има само една - да се огледа за кола и да спре! Вие, с псевдо морала си, го правите опасно за пешеходците!