IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов рекорд – с 224 км/ч по бул. „България“

Друг „състезател“ е засечен с 220 км/ч на „Ботевградско шосе“

Нови рекорди за превишена скорост в София са отчетени през месец юли. Това съобщава член на Столичния общински съвет (СОС), цитиран от Bulgaria on Air.


превишена скорост


„Притеснителни данни за ръста на нарушенията показват общинските табла за измерване на скоростта в София. Имаме нови черни рекорди всеки месец - през юли на бул. "България" - 224 км/ч, а на "Ботевградско шосе" - 220 км/ч. За месец юли са регистрирани 8000 автомобила с над 125 км/ч на Околовръстното, а други 2000 са засечени да се движат с над 125 км/ч в града“, става ясно от публикацията.

Като цяло тези данни са потресаващи и показват, че нищо не се е променило в манталитета на нарушителите след смъртоносните катастрофи през изминалата година. Както и че единственият вариант в случая е въвеждането на по-тежки наказания за нарушителите.

Още по темата – вижте на bgonair.bg

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Боко ( преди 8 месеца )
    Махнете ги тия камери и ограничения и оставете естествения подбор да си свърши работата. С ентропията не можеш да се бориш вечно!
  • #9
    21 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Законът ти е постановил максимално разрешена скорст. На различни видове път. Извън нея всично е нарушение. Отиваш на писта и преценяваш спрямо условията скоростта и начина на шофиране. Министър на спорта е рали състезател. А па, некои да разбират повече, а? Във Франция ще съдят шампион от Ф1 за нарушение, тук някакъв дървен философ иска за него статистика.
  • #8
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    Човек, който ми чете морал, че карам бързо е със 7 катастрофи вече, аз с нито една и някак си аз съм рисковия? Ами ако закона вменява на водача да съобразява скоростта си - нека ме остави да я съобразявам във всяка ситуация, а не само в изгодните на "властта!"!
  • #7
    10 rate up comment 19 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    До 6: Факт и не го оспорвам! Но просто искам статистика! Щото за 2те седмици в които крадем коли от "пияни" се изтрепаха 20-30 човека трезви на светци! Тука е същото!!! Според статистиката на КАТ по 1-2 загиват годишно от превишена скорост... Никой не поддържа 200 - вдигат я за кратко на някоя отсечка, която им се вижда безопасна и аз искам статистика, за да видя доколко преценката им е вярна! Фалшивия морал и моралистите и властите могат да си го задържат!
  • #6
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Дечев ( преди 8 месеца )
    Към #5Бате с голямата скорост винаги времето за реакция е по малко. Тъй че не си вярвай много
  • #5
    6 rate up comment 24 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    С уговорката, че подобно изпълнение си е глупост. Да ми дадат статистика колко от тези състезатели са предизвикали ПТП... щото май едни други чичковци убиват на пътя, не "дрифтърите" и не "спийдърите"... те като авто-хора си познават и владеят автомобилите.
  • #4
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Пепи ( преди 8 месеца )
    тия табла са много странни . Ако има повече от една кола и дават грешно .
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Брауууу ееееее!
  • #2
    21 rate up comment 2 rate down comment
    gogo ( преди 8 месеца )
    не само високите глоби ще помогнат, *** няма ги сбъркат 50-100лв... глобата трябва да от 1000лв нагоре и при втора отнемане на автомобил и книжка за 1год ;) Освен глобите трябва да се спре трафика през центъра, довършвайки централния ринг, където да се отвежда и 2ра стъпка да се довърши околовръстното от бул.бъкстон до северната тангента, тези 2 ринга могат да преразпределят трафика в централната зона да остане за резиденти, доставки/зареждажание на магазини (в точно регламентирани часове ...
  • #1
    19 rate up comment 15 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 8 месеца )
    Да е с камера засечено - разбирам, ама тия табла веднъж не са показали правилно. Да не говорим, че и като си спрял и няма никой около теб отчитат някаква скорост между 40 и 70. Абсурдни са.