IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор е засечен с 238 км/ч на Околовръстното на София

Само за две седмици на бул. „Сливница“ са регистрирани 26 000 нарушения

Близо 26 000 нарушения на правилника за движение по пътищата е отчела камерата поставена на бул. „Сливница“ само за две седмици. Превишения на скоростта се отчита и на бул. „Тодор Александров“, който е успореден на „Славница“, съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.


София задръствания


„За един месец 42% от автомобилите в едната посока и 57% в другата посока са преминали с превишена скорост. В едната това са 115 000, а в другата – 150 000. На Околовръстното шосе имаме своеобразни рекорди от по 238 км/час при ограничение 80 км/час“, разкрива Барбалов и допълва, че предстои монтирането на още 5 камери за скорост.

Според бившия началник на „Пътна полиция“ (София) – Течно Тенев, органите на реда не могат да контролират всички опасни пътни участъци. Причината е, че не достигат хора, като предишното ръководство на МВР е отхвърлило исканото увеличение на щатните бройки с още 30.

„На първо време, докато дойдат стационарните камери от Столичната община, която ще ги подари на полицията, трябва да има постоянно екип на „Пътна полиция“, който да работи с камера за скорост на посоченото място и от едната страна, и от другата страна. Това не е такъв голям проблем, по-скоро е въпрос на организация“, посочи Тенев.

Още по темата – четете в Dnes.bg


0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    псувам яко ( преди 10 месеца )
    аз сега минах с 80 на ботевградско и ме снимаха , едни бързи 100 лв за добро утро. скапана територия.
  • #16
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Като само караме на клюки и човека е на свобода утре ще мине и с 250.
  • #15
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 10 месеца )
    До 13: Ненов, във Финландия е % от дохода, аз нямам против да го направим и ние така, тогава КАТ, които са чисто и просто приходна агенция няма да изкарат нищо, щото доходите са ни мижави. А ако си чел добре новината и това не помага - същият този бизнесмен глобен със 120 хил евро има и предишни нарушения за 80 хиляди и пак 100 и нещо хиляди...
  • #14
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    щом като пешеходците имат предимство на пътя редно и автомобилите дарса предимство по тротоарите
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Ненов ( преди 10 месеца )
    Във Финландия за 32 км. над разрешената скорост глобиха човек с 121000 ЕВРО. В България само *** не им правят.
  • #12
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    И само да ти дам пример от запада, от 25к градче: Кръгово, през което преминават ученици с колела за училище. Масова практика е - да пресичат, без да подават знак с ръка, дори има фрапиращи случаи да кара без ръце и се мята да пресича. По тъмно, са като нинджи, 90% без осветление и пак така се мятат. Карат по тротоара, по няое време без да се огледа скача на улицата. В големите градове, положението е още по шокиращо, защото въпреки алеите, някои карат по .. пътя, но не спазват никакви правила
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    8-ми, къде на запад няма коли по улиците и всичко е само гр. транспорт? Я ти се разходи малко. Вярно е, че имат добре организиран транспорт (не навсякъде), но и коли има доста. Ограничние 30 го набутват зелени радикали и точно заради самозабравили се пешеходци, велосипедисти, които си мислят че имат по 7 живота. А, че в БГ всичко е криоразбрано е съвсем друга история. Българина харесва да е чисто и подредено, ред и правила, ама да не важат за него и не ги спазва.
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 10 месеца )
    P.S. а това, което казваш, че че аз съм бил неандерталец, защото карам бързо в нарушение на закона (както казах 10-20 км според ситуацията и място), но оправдаваш и защитаваш пешеходците и велосипедистите, които са в не по-малки нарушения, да не говорим колко по-глупави са мислейки, че не носят отговорност и че могат да претаковат законите на физиката за маса и инерция - ОК, както кажеш! Не ми пречи да ви газя ;)
  • #9
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 10 месеца )
    Хахахаха света си е същия - мозъците ви са промити да мислите, че нещо се е променило. Достатъчно съм бил "на запад" не мерси! Реда там е форма на фашизъм! Да ние сме на противоположната страна клонейки към анархия, но тяхната крайност също е радикализъм! И не колело карам всеки ден за кеф и спорт, но да настояваш да върша работа с колело това може да мине само пред някой сериозно заблуден и лапнал по новия феодален строй
  • #8
    11 rate up comment 4 rate down comment
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    Тинтири, затова караш по-бавничко и постоянно нащрек. Ако искаш бързо, отиваш на писта или на някоя германска магистрала... не сме 6-7 век да е всички кpъв, чeрвa и естествен подбор. Светът леко се е цивилизовал, само тук изоставаме... Попътувай малко на запад да видиш - почти никакви коли по улиците, яко градски транспорт и велосипеди, ограничение 30, спокойствие, без пъpдeлници и ***, дето им е много важно в града да карат с 240.