IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор е засечен с 238 км/ч на Околовръстното на София

Само за две седмици на бул. „Сливница“ са регистрирани 26 000 нарушения

Близо 26 000 нарушения на правилника за движение по пътищата е отчела камерата поставена на бул. „Сливница“ само за две седмици. Превишения на скоростта се отчита и на бул. „Тодор Александров“, който е успореден на „Славница“, съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.


София задръствания


„За един месец 42% от автомобилите в едната посока и 57% в другата посока са преминали с превишена скорост. В едната това са 115 000, а в другата – 150 000. На Околовръстното шосе имаме своеобразни рекорди от по 238 км/час при ограничение 80 км/час“, разкрива Барбалов и допълва, че предстои монтирането на още 5 камери за скорост.

Според бившия началник на „Пътна полиция“ (София) – Течно Тенев, органите на реда не могат да контролират всички опасни пътни участъци. Причината е, че не достигат хора, като предишното ръководство на МВР е отхвърлило исканото увеличение на щатните бройки с още 30.

„На първо време, докато дойдат стационарните камери от Столичната община, която ще ги подари на полицията, трябва да има постоянно екип на „Пътна полиция“, който да работи с камера за скорост на посоченото място и от едната страна, и от другата страна. Това не е такъв голям проблем, по-скоро е въпрос на организация“, посочи Тенев.

Още по темата – четете в Dnes.bg


0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 10 месеца )
    Що касае пешеходците - никога не са били толкова нагли и безотговорни. Пак същите моралисти ги "научиха", че имат предимство и те го ползват без всъщност да разбират, че никой не е отменил законите на физиката!!!! изскачат буквално на метри от колата и пресичат на безумни места и по безумен начин - в крайна сметка личното ми мнение е, че трябва да оставим нещата пак на естествения подбор - светът ще се промени за добро и много проблеми ще се решат не само при транспорта!
  • #6
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 10 месеца )
    О, ужас на 3 лентов път (магистрала нямаме такава) някой бил карал с 240... глупост е, да, но има участъци на които ако няма трафик не е проблем. О ужас 20 и нам колко хиляди с превишена скорост - ама не казваме с колко с 5-10 км това са масовите нарушения и те всъщност доказват каква е безопасната скорост! Навремето в града скоростта беше 60 а коллите бяха с барабанни спирачки и спираха след километър - разликата е, че сега се навъдиха моралисти със скопени срамотии!
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    ...това от "днес . бг" ли го претолихте? Околовръстното е замислено добре с локалното, но изпълнението е абсурдно с влизане / излизане оттам. А там най-добре да се сложи система с динамично ограничние на скоростта, вечер, като няма трафик, 100 или дори 120 е ок. През дения посред трафика, 60-80 евентуално 100.
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    В други държави жертвите в градовете клонят към 0, тука между 40 и 70 човека в София губят живота си всяка година. И освен всичко това, в последните няколко години се навъдиха всякакви пъpдeлници, дето бръмчат и тормозят поне 1/3 от населението по всяко време от денонощиято, пилят гуми, бучат - пак контрол кръгла нула...
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    И с тоя нулев контрол и аз се хващам, че като пешеходец съвсем не съм изряден, защото шансът да те блъсне кола, докато си пресичаш на пешеходната или на зелено на светофара е хиляди пъти по-голям, отколкото, ако пресечеш по диагонал през булеварда или на червено, като няма ни една кола 3-4 преки назад. Тъпо, и то много, ама като на полицията не й пука, и на хората им е писнало от всичко и така се докарахме до тоя хал.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    Разграден двор е малко... Пред нас всяка сутрин между 8 и 9 спира патрулка (явно си имат някакъв график), само пият кафе, пушат, за 1-2 години, откакто им е въпросният график, съм виждал не повече от 5-6 пъти да спират коли за нещо. Пред тях редовно след знака за забрана на престой и паркиране си спират някакви си, нищо не им правят. Вчера един съвсем безцеремонно си мина пред тях на червено, изгледаха го само, без никакви последствия...
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Р ( преди 10 месеца )
    На Сливница, и двата радара бяха демонтирани преди две седмици.