IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор осъди КАТ, след като кара с 240 км по магистрала "Тракия"

Заради грешки в акта МВР ще плати разходите за адвокатски услуги по делото

Шофьор отърва глоба от над 1000 лв. след грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата, а след това осъди полицията са плати адвокатски разноски по делото, съобщава Dnes.bg, като се позовава на Trafficnews.bg.


камери на пътя


Мъжът е управлявал своето Mitsubishi по магистрала "Тракия" в посока Бургас. Малко преди Пловдив, на 108-ия километър той е бил засечен от камера на "Пътна полиция" да се движи със скорост от 242 км/ч. Това е със 102 км/ч повече от ограничението, заради което е издаден фиш с глоба 850 лв.

По-късно обаче фишът е отменен от КАТ и на виновника е наложено по-голямо наказание - глоба от 1050 лв. Мъжът обаче подава жалба в Районния съд в Пловдив, тъй като открива нередности и грешки в издания му акт.

В крайна сметка отмяната на първия фиш изиграла лоша шега на пловдивския КАТ, като съдът отменил санкцията. Нещо повече - МВР трябва да плати и адвокатските разходи на шофьора по делото, които възлизат на 600 лв.

А какви грешки са допуснати в акта - четете в Dnes.bg

Снимка: БГНЕС

0 от 500