IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Невръчените фишове вече излизат и в портала на МВР

Осигурена е възможност за плащането им през системата

Гражданите ще могат да правят справка чрез Портала за административни услуги на МВР за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове, като услугата е активна от днес, 24 юни, съобщиха от МВР.


Катаджии


До настоящия момент те имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП. Чрез услугата "Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане" (https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index), при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, шофьорите ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Както и досега при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР.

Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.

От 24 юни при наличие на невръчени НП и електронни фишове на екрана ще се визуализира информационно съобщение за това. Важно е гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове.

Какво трябва да се направи в случая – прочете в Dnes.bg

Снимка: БГНЕС

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Глобо Наказан ( преди 3 години )
    А можеха да свържат със системата за електронно връчване, да поне да знаем дали е фиш или НП, каква сума и дали трябва да се обжалва. Значителна част от тия глоби подлежи на обжалване и аз съм обжалвал успешно. Сега като ме спрат на границата - какво? Плащам и горя.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Глобо Наказан ( преди 3 години )
    Има едни хора, които вземат пари, за да връчват постановления. От тук насетне само ще вземат пари да си карат джиповете. Не че много са връщали и досега, но вече са почти узаконени търтеи на държавна издръжка.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    1 прочете ли го:шофьорите ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.. възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.А ти като шофьор се съмнявам да не знаеш кога /за какво са те глобявали. Ако е толкова много и не помниш си записвай : ...
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    добро нововъведение, особено след мерките по границите си беше почти задължително.
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тогава ходи на опашката на границата или като ти вземат книжката по средата на пътя ...
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    и какво от това ( преди 3 години )
    и какво от това виждаш само ,че имаш нещо невръчено - ама за какво е и колко е глобата - ходи на опашка в кат, благодаря голямо облекчение!