IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ купува още 80 камери за превишена скорост

Увеличава се и броят на тези, които засичат средна скорост

КАТ купува още 80 камери за превишена скорост

Пътна полиция планира да закупи още 80 мобилни камери за превишена скорост, като сделката трябва да стане чрез обществена поръчка. Това стана ясно от семинара на Пътна полиция в Пловдив. Повечето от новите камери ще са преносими, т.е на триноги, което означава, че ще могат да бъдат скрити от водачите.

Заедно с тях се планира и инсталирането на стационарни камери, които засичат средна скорост на определен участък от пътя. Вече стана ясно, че такива има на един от тунелите на магистрала Люлин, както и на пътя Пловдив - Карлово. Предстои съвсем скоро да бъде поставе поне още две, като те ще бъдат на места с много катастрофи – като участъка Русе – Бяла и край ловешкото село Микре.

Все още обаче обществената поръчка за новите камери не е официално обявена, а не са известни и параметрите на устройствата. Предстои да бъдат официално сертифицирани и камерите, които засичат средна скорост, като се очаква това да стане още преди края на лятото.

Снимка: razgradnews.net

0 от 500