IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хакер си плати скъпо за опит да излъже камерите на пътя

Жителят на Калифорния събра глоби за 18 000 долара

Хакер си плати скъпо за опит да излъже камерите на пътя

За разлика от американката, която успя да заблуди камерите за скорост, нейн съгражданин не можа да стори това въпреки хитрото си хрумване, съобщиха местните медии.

Жител на щата Калифорния, който работи като експерт по компютърна сигурност, си поръча забавен автомобилен номер с надпис NULL ("нула"), защото в САЩ е разрешена почти всяка комбинация от букви и цифри (без обидни).

Мъжът предполагал, че на теория за камерите за превишена скорост това би трябвало да означава празен запис, но всъщност компютърният спец започнал да получава огромно количество глоби.

Сайтът Mashable посочва, бе през първата година собственикът на "нулевия" номер не получил никакви квитанции, а системата за проверка на глобите на уебсайта на Министерството на транспорта постоянно показвала грешки.

След известно време мъжът получил на адреса си квитанция с глоба от 35 долара за чужд автомобил, който бил без регистрационна табела. Той платил без да обръща внимание на грешката, след което системата свързала данните му с номера, които компютърът не можел да разпознае. Оттогава мъжът започнал да получава множество глоби на други хора от целия щат, чиято обща сума възлизала на 12 049 долара.

Собственикът на "нулевия номер" се обърнал към най-близкия отдел на транспортното ведомство и след направената проверка, чуждите глоби, които той платил, били анулирани. Грешката в софтуера обаче не била поправена и скоро дългът на мъжа започнал отново да расте, като достигнал над 6000 долара. От ведомството го посъветвали да смени регистрационната си табела.

0 от 500