IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американка измисли как да излъже камерите за скорост

Жената смята да изкара пари от идеята си и я пусна на пазара

Американка измисли как да излъже камерите за скорост

Американката Кейт Роуз се уморила от камерите за скорост по пътищата и реши да им обяви война. Тя обаче не разчита на помощта на сложни устройства или предмети, които скриват номера, а на професионалните си умения на дизайнер, съобщава The Guardian.

Роуз си ушила рокля с щампи, състоящи се от много автомобилни номера. Оказва се, че камерите се объркват, тъй като в тяхното полезрение, освен номера на превозното средство, попада и самата рокля. Така системата не може да разпознае коя регистрационна табела е реалната.

Нещо повече - всички несъществуващи номера влизат в системата, след като бъдат снимани. Тъй като те не са реални, компютърът няма как да открие на кого принадлежат. Така той се пълни с ненужна информация, която на теория води до забавяне на работата на системата и дори до нейното блокиране.

Жената тествала своето изобретение и след като се уверила, че то работи, пусна в интернет цяла гама от рокли по името Adversarial Fashion. На снимката Роуз позира с рокля, на която камерата е открила регистрационен номер PPRDRTED. В системата той е определен като принадлежащ на "син мотоциклет, собственост на човек с името PEOPL California".

Снимка: The Guardian

0 от 500
  • #4
    18 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Колко автомобилни номера се събират на 1 рокля? Тази е истинка американка, около 300 кила и роклята е като парашут на МИГ 31.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Даниел ( преди 4 години )
    Скъпи репортери от "Аутомедия", пак превеждате както дявола - евангелието.В оригиналната статия, въобще не става въпрос за камерите за скорост!Ето източника в който разкават за тази девойка и дрехите които е направила: https://the-parallax.com/2019/08/10/defcon-license-plate-fashion/
  • #2
    16 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А не е ли по-ефективно като си караш по правилата и ограниченията?така изобщо няма да се притесняваш за камерите!
  • #1
    9 rate up comment 7 rate down comment
    ДаДа ( преди 4 години )
    Янкис булшитс...