IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да избегнеш глоба в Европа?

Хитър регистрационен номер спасява собственика му от санкции

Как да избегнеш глоба в Европа?

В една от социалните мрежи се появи разказ на собственик на мощен автомобил, който разкрива, по какъв начин успява да излъже камерите на улиците в Европа. Мъжът се представя като Roman S и досега се е разминавал със санкции, благодарение на регистрационния номер на своя Mercedes - "Z7Z7Z7Z7".

Колата е купена в Чехия, където срещу 400 евро нейният собственик си е избрал регистрационен номер - "Z7Z7Z7Z7". По думите на Roman S, той много трудно се разчита от скенерите.

"Понякога вместо "Z" скенерът прочита "2", а освен това се случа да се появяват и въпросителни знаци", разкрива мъжът и показва билет от паркинг, на който номерът на автомобила автоматично се разчита от скенер до бариерата.

Все пак се оказва,че номерът не винаги помага. Наскоро Roman S е поучил глоба за дребно нарушение, като в случая обаче "виновни" са служителите на фирмата, обработваща информацията. След близо 3 месеца те са открили собственика на колата и са го глобили с 20 евро, вместо с обикновените в такива случаи 10 евро.

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    точно така мисля моята да я регистрирам в Украйна Най-разпространени и търсени са тези от сериите CB и CА. Машините с такива номера много лесно могат да бъдат взети за коли от Чернигов или Черкаск.Номерата с буквите ВН и ВТ, ако човек не се заглежда много, може лесно да се възприемат като на коли от Одеска или Херсонска области. Други търсени са номерата приличащи тези на коите от Севастопол или Кировград СН и ВА
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Бил ( преди 5 години )
    Една кола с украински табели и си ти
  • #2
    8 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Важното е да има снимка на немска бангия. Чудя се как не е алди.
  • #1
    22 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    мега ултра празна статия !какво ни казахте с нея ?