IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В колко часа стават най-много катастрофи

Британско изследване определи критичните 10 минути от денонощието

В колко часа стават най-много катастрофи

Застрахователна компания от Великобритания с помощта на телематични системи анализира данните от над 18 000 пътно-транспортни инцидента, случили се през октомври или ноември в течение на 5 години. Така бе определено времето, в което стават най-много катастрофи.

Оказва се, че около 20% от произшествията стават между 16 и 18 ч., като 14,46% от тях са регистрирани в кратния период от 17 до 17.10 ч. Именно това е времето, в което повечето британски служители напускат офисите си. Вторият най-опасен период е от 14 до 16 ч. с пик 15-15.10 ч., но той не е толкова съществен.

Какви катастрофи са най-чести? При 34,25% от случаите едното транспортно средство се удря в задната част на друго, а 12,88% се дължат на засичане от един автомобил на друг. Приз 7,79% от случаите колата се блъска в паркирана машина, а при 6,77% инцидентът е заради смяна на платното.

Ако се сравнят данните от периода 2012-2017 г., се оказва, че през ноември катастрофите се увеличават с 12% в сравнение с октомври. В периода 17-20 ч. обстановката по пътищата става още по-сложна, като авариите скачат с 29%. Просто през ноември денят е по-къс и хората психически не могат да се настроят.

Най-често в катастрофи попадат младите хора, като средната възраст е 23 години. Те са взели шофьорски книжки наскоро и имат малък опит зад волана. Като цяло, инцидентите през нощта са повече от тези през деня и това кара експертите да предложат на школите за шофьорски да наблегнат именно на обучение в тъмните часове на деня.

0 от 500