IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво вбесява най-често шофьорите на пътя?

Изследването е направено сред германски автомобилисти

Какво вбесява най-често шофьорите на пътя?

Кои действия на пътя вбесяват най-много шофьорите? На този въпрос се опитват да отговорят анализаторите от най-големия онлайн-сервиз за продажба на гуми в Германия - reifen.com, които са се допитали до близо 700 автомобилисти през последната седмица на януари.

На първо място със 71% са шофьорите, които се приближават плътно до колата пред тях, като присветкат с фаровете и искат да им се направи път. Точно 70% от допитаните са посочили и водачите, които не подават мигач при завиване или престрояване по време на движение.

С 60% следват шофьорите, които бавят трафика на пътя и карат останалите да нервничат. Велосипедистите, които нарушават правилника за движение, получават 55% от гласовете на допитаните. А 52% от тях се вбесяват от водачите, които бързат да тръгват на светофар, още преди да е светнало зелено.

В Германия също са недоволни от ремонтите по пътищата, така че вторият раздел въпроси от допитването е посветен именно на това. Според 68% от анкетираните, пътищата в страната са в лошо състояние, а 64% са на мнение, че политиците не се интересуват изобщо от проблемите на шофьорите и собствениците на автомобили (тук влиза скандал "дизелгейт").

По-малко от половината допитани - 48%, са недоволни от глобите, данъците и таксите, които трябва да плащат. А 47% посочват, че не харесват указателните табели, тъй като в тях има много малко информация, както и пътната маркировка. Като цяло 37% смятат, че отношението на властите към хората с автомобили не е достатъчно добро.

Друг раздел въпроси е посветен на това, как шофьорите като цяло оценяват обстановката на пътищата. И по конкретно - по-нервен и по-агресивен ли е станал трафикът за последните 10 години? Тук 45% са дали утвърдителен отговор, а 33% считат - "по-скоро да". С "по-скоро не" са отговорили 12", а според 5% движението е станало по-комфортно.

Като цяло, 78% от анкетираните са на мнение, че условията за издръжка и управление на автомобил за 10 години са се променили в негативна посока и това води до по-големи разходи за хората зад волана.

 

 


 

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Най-мразя ей такива кляфки като тая на снимката. Хем не могат да карат, хем са безобразно нагли, устати и опасни на пътя!
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    IvanNikolov ( преди 5 години )
    най ме ядосват ядосани кифли, които се държат по-агресивно от насмъркани мутрафони
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "Най-дразнещи са олигофрРеНитте с фарове за врабчета" - много си прав колега.Вечер едвам се разминавам с тия ***, но проблема е че на Техническите прегледи изобщо не им го правят на проблем. В белите държави не може да минеш преглед с такива китайски ксенонови лампи сложени на рефлекторен фар. А най-смешното, е че човека си мисли, че с тия "ксенони" нощем вижда по-добре.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    всичко дразни като си нервен - а всички са нервни в днешно време..
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Най-дразнещи са олигофрРеНитте с фарове за врабчета, днес говорих с едни кухи куки, които казаха, че не знаеи да има закон, който да забранява своеволията със светлините на автомобила... Така, че освен че са нагли въпросните олигоффрени, също така са и изрядни.