IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вгорчи живота на вандалите

Model 3 вече записва всичко, случващо се около автомобила (ВИДЕО)

Tesla вгорчи живота на вандалите

Американският производител Tesla неотдавна внедри в своите електромобила режима Sentry Mode, който бързо доказа своята полза. Благодарение на него, камери записват всичко, което се случва около превозното средство. И първите резултати вече са налице.

Млад мъж от Дорчестър (щата Масачусетс), по неизвестни засега причини, реши да съсипе боята на нова Tesla Model 3. Камерата показва как младежът пристига в магазина в 9:16 сутринта, а в 10:34 излиза и вади от джоба си ключ, с който нарочно оставя черта от предната врата до средата на задната. Тръгвайки си, мъжът дори оглежда своята "работа", явно доволен от свършеното.

Самата система от видеокамери Sentry Mode осигурява наблюдение на 360 градуса. Когато е активирана, 8 камери следят за потенциална опасност около автомобила. За 8 месеца от внедряването на технологията в Model 3 са отчетени голям брой случаи, при които хората ограбват и дори запалват превозните средства.

Интересното е, че престъпниците би трябвало да са наясно, че колата записва всяко тяхно действие. Явно обаче, някои от тях не са достатъчно образовани и не знаят за новата технология. Такъв е и този мъж, когото полицията вече издирва, след като собственикът на електромобила - Джон Хо, е подал официално оплакване, придружено с видеоматериал.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    32 rate up comment 4 rate down comment
    Marian1616 ( преди 4 години )
    Я Дайте една Тесла да видите каква професионална яка прашка имам
  • #5
    34 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами ако крадеца е със маска на главата и със ръкавици? И да го запишат камерите все тая...
  • #4
    41 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    тук (БГ) освен че ще е доста трудно да се докаже нещо в съда с видеоматериал, ще има и доста по-голям проблем: По снимка тук никого няма да намерят или дори да търсят за едно одраскване. Та, освен ако не познаете лицето (съседа примерно) и да се саморазправите, друга полза надали би имало. Вече има видеоматериали на крадци подкарващи паркирани коли/джипове - виждат им се и лица и всичко, а досега не съм чул по такова видео да е арестуван, камо ли осъден някой... та....
  • #3
    39 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    смятай как са им промили микро мозъка на тиквостанците - да те запишат как дереш коли и да не си виновен. ц ц ц ц..
  • #2
    42 rate up comment 1 rate down comment
    Долното ... ( преди 4 години )
    обаче важи само за територии като тиквостан!
  • #1
    36 rate up comment 11 rate down comment
    Идеалистъ ( преди 4 години )
    Записали са го без негово знанеие = незаконно иззети доказаелства = невинен до доказване на противното = не е той.