IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla eдва не опече куче

Прословутият dog mode на компанията се оказа с опасен недостатък

Прословутият Dog Mode на Tesla, измислен от Илон Мъск да се грижи за кучето ви, докато сте извън колата, се оказа с опасен недостатък.


Tesla dog mode


На теория режимът позволява да оставите домашния си любимец в колата и да отидете да си свършите някаква работа, а климатикът ще поддържа температурата вътре приятна и ще предпази кучето от опасно прегряване.

Както установи обаче един собственик на Tesla от Сиатъл, на име Раул Суд, програмата работи само когато климатикът е включен в автоматичен режим. Ако случайно сте си нагласили температурата ръчно, в Dog Mode той се изключва.


Tesla dog mode

Енцо се чувства добре, увери собственикът му

"В Сиатъл е горещо като в ада. Днес ползвах dog mode, но за щастие оставих приложението отворено на телефона си и когато погледнах, за мой ужас температурата беше 30 градуса и се покачваше... Dog mode работи само в автоматичен режим", предупреди Суд в Twitter.

Високите температури са много по-опасни за кучетата, отколкото за хората. За щастие Суд забелязал проблема навреме и успял да се върне за боксера Енцо.

Tesla dog mode

На туита на собственика Илон Мъск отговори веднага с лаконичното "Fixing" (оправяме го). Някои коментатори обаче упрекнаха Tesla, че бърза да въвежда потенциално опасни технологии, без да ги е изпробвала в достатъчна степен. Самият Суд обаче смята, че dog mode е удобство, и напомня, че другите главни изпълнителни директори на компании не отговарят много често на оплаквания в Twitter.

 

0 от 500