IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Видеорегистратор донесе 50 обвинения на собственика си

Австралийски тинейджър пропуснал да изключи устройството при опит да излъже полицията

На 12 декември службите за спешна помощ реагират на катастрофа с едно превозно средство в Нов Южен Уелс (Австралия). При пристигането си те откриват 19-годишен шофьор, който е загубил контрол над колата си, за която се предполага, че е участвала в улични състезания. По време на разследването полицията идентифицира 48 нарушения на движението, записани на видеорегистратора на младежа.


Subaru BRZ


Тинейджърът, участвал в катастрофата - Марселус Отеро, твърди, че инцидентът е станал, защото жена е излизала от алеята пред къщата си и го е засякла. Младежът се опитал да я избегне със Subaru BRZ, като по време на тази маневра е загубил контрол над автомобила и се е блъснал в стълб.

Като част от разследването полицаите прегледа видеозаписи от двете камери за видеонаблюдение и видеорегистратора на Марселус Отеро. Твърди се, че видеоклиповете са предоставили доказателства за улични състезания точно преди катастрофата. Властите са идентифицирали 48 различни нарушения, включително улични състезания, безразсъдно шофиране и превишена скорост, наред с други.

На Отеро са повдигнати шест обвинения за участие в в улични състезания, шест обвинения за превишена скорост с повече от 45 км/ч над допустимото и шест обвинения за безразсъдно шофиране. На всичкото отгоре, той е изправен пред 21 обвинения за шофиране с отнета книжка, пет обвинения за превишаване на скорост с над 30 км/ч и още две обвинения за превишаване на скорост с над 20 км/ч.

Според Sydney Morning Herald тинейджърът очевидно не е знаел, че камерата му дори е включена. „Аз съм истински идиот, но това ме научи да не бъда идиот. Благодарение съм на полицаите, които дойдоха. Дадоха ми урок да карам безопасно“, признава Отеро, макар че последното няма да се случи скоро, тъй като шофьорската му книжка ще бъде отнета за продължителен период от време.



 

0 от 500