IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнерът на Ferrari Enzo за малко да влезе в затвора в Япония

Кен Окуяма получи 4 месеца условно заради превишаване на скоростта

Ferrari Enzo беше новаторска кола в много отношения. Всъщност това беше първото Ferrari, стилизирано от дизайнер от неиталиански произход. Същият този дизайнер наскоро имаше много сериозни проблеми за превишена скорост в родната си страна Япония.


Ferrari Enzo


Кийоюки „Кен“ Окуяма на косъм избегна влизането в затвора, след като беше хванат да кара Enzo с 88 км/ч над ограничението на скоростта. Дизайнерът е засечен със 128 км/ч в зона с 40 км/ч. Инцидентът е станал на планински път в префектура Ямагата, съобщава местното издание Japan Times.

Заради прегрешението си Окуяма е трябвало да се яви пред съда, където неговият адвокат се опитал да оправдае действията му с конструкцията на автомобила. Според думите му дизайнерът е трябвало да ускори, за да помогне за охлаждането на 6,0-литровия V12 двигател на Enzo с мощност 660 к.с.

Техническите „оправдания“ обаче не били приети от съдията Осаму Имами, според когото действията на шофьора в случая са изключително опасни, а превишението на скоростта – значителна. Окуяма е осъден на 4 месеца затвор, но няма да влезе зад решетките, тъй като присъдата му е отложена с 2 години заради факта, в които не трябва да нарушава законите.

Самият дизайнер е признал прегрешението си и се е извинил публично, като е обещал, че повече няма да кара толкова агресивно. Разкаянието му също е взето предвид при определяне на присъдата.


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 8 месеца )
    Загрява ти главата бъстърчо!!! Бива да се разходиш малко извън ваше село, примерно до Френската Ривиера да погледаш малко на живо такива коли как се карат основно с 40 км/ч и нищо им няма!Понеже ти си цар на преразкази по клипчета и снимки, може и някое клипче да изгледаш, пак ще видиш за какво ти говоря, ама дали ще го разбереш е друг въпрос!!!!
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    ili ( преди 8 месеца )
    Най грозното Ферари правено някога. Не се и учудвам,че японец е дизайнера.
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Гон ( преди 8 месеца )
    Уж пининфарина италианци страната на дизайна милано а то джапанец ги рисува.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Ето още едно огромно предимство на ДВГ пред електромобилите. Този заводски автомобил загрява при движение с 40 км в час, а какво ли ще стане ако го тунинговат и му вдигнат мощността?