IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

90 дни затвор и конфискация нa Lamborghini за превишена скорост

Това заплашва шофьор на Aventador SVJ, засечен да кара със 150 км/ч над позволеното

Всички сме наясно, че спортен спортен автомобил като Lamborghini Aventador SVJ може да се похвали със скандално представяне на пътя. Това обаче често се превръща в източник на сериозни проблеми за неговия шофьор. Един от тях беше хванат да превишава скоростта с над 150 км/ч и сега ще трябва да си понесе последствията. А те ще бъдат доста сериодни.


превишена скорост


Случаят беше съобщен от полицията в Калифорния. Неин патрул спрял нарушителя на магистрала 154 в окръг Санта Барбара, след като го засякла да кара с 244 км/ч. В този участък максималната скорост е ограничена на 88 км/ч (55 мили) заради многото „слепи“ завои, които правят шофирането с по-висока скорост много опасно.

Полицейската публикация в социалните медии беше придружена от строго предупреждение в надписа към останалите шофьори: „Знаем колко изкушаващо може да бъде да се състезаваш, когато колата ти е бърза и времето е хубаво, но остави това за пистата!“.


превишена скорост


Органите на реда са категорични, че ще продължат да налагат „Нулева толерантност“ по своите пътища, напомняйки на шофьорите какво трябва да правят: „Намалете скоростта, елиминирайте разсейващите фактори и сложете предпазния си колан!“

Aventador SVJ беше представен през 2018 г., като има V12 двигател със 770 к.с. мощност и 720 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди, но ако тези характеристики не се използват правилно, това води до проблеми. В случая шофьорът ще плати глоба от 1200 долара и ще се яви пред съдия, като е заплашен със затвор от 90 дни и конфискуване на струващата 500 000 евро суперкола.


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    До наше село хванали някакъв 60-годишен с Ламборгини да минава със 164 при ограничение 60. Глоба - 1100 лв., но човека си ги е платил в срока и глобата станала 770 лв. Колко са за него, като навярно горивото за седмица му е повече.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 3 месеца )
    Нещо се бъркаш с нашия съд.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Блажени са вярващите ( преди 3 месеца )
    В съда ще се явят поне 3ма адвокати с костюми за по 10000 долара, ще поприказват на съдията около 30 минути при ставка от 2000 долара на час и независимия, строг и справедлив хамерикански магистрат ще реши, че поведението на човечеца е укоримо и неразумно, но една глоба е достатъчна и толкова!Когато става въпрос за богаташи справедливостта е странно разтеглива!
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 месеца )
    "Намалете скоростта, елиминирайте разсейващите фактори" хахахах набучили по 40 инчови телевизори в кошниците ама тия дето наистина карат са им проблема... дивотията наистина победи!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    За да може да мине по "накъдерния" път с 244 явно не е толкова "къдрав".
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    само че нито ще има затвор, нито ще му отнемат колата. Ще има предупреждение. А тези 1200 долара за този тип са като 50стотинки за нас ;)
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хубава патрулка ще стане от този автомобил!