IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои марки вкараха най-много коли в сервизите в Европа през 2023?

Масовите изтегляния на модели за ремонт си остават голям проблем за производителите

Въпреки огромните инвестиции в разработката на нови модели, дефектите в редица автомобили се разкриват едва, след като голям брой от тях се сблъскат реалния свят, далеч от пистите за тестове и компютърните симулации.


Сервизна акция


В ЕС има агенция, наречена Safety Gate, която преди се наричаше „Система за бърз обмен на информация", като нейната цел е да посочи рисковете за безопасността за всички продукти, които се продават в ЕС, включително автомобили. Това води до вкарването в сервизите за ремонт на превозни средства, като това почти винаги е за сметка на производителя, а не на потребителя.

Уебсайтът car-recalls.eu е специализиран в дешифрирането на данните от системата, като той състави списък с най-изтегляните марки автомобили в Европа за 2023 г. Ясно е, че компаниите с по-голяма гама имат повече сервизни акции, така че данните в случая не бива да се разглеждат като класация за качество на автомобилите.


Топ 20 на марките с най-много сервизни акции в Европа за 2023 (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500