IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes изтегля 80 000 коли заради дефектна горивна помпа

BMW също обяви сервизна акция, която ще засегне общо 5 автомобила

Двата водещи германски премиум-производители Mercedes-Benz и BMW обявиха сервизни акции, които се отнасят за пазара в Северна Америка и ще засегнат автомобили от двете марки.


Mercedes-Benz


Проблемът на Mercedes е по-сериозен, защото се отнася за повече от 10 модела, при които е открит дефект в горивната помпа. Ако той се появи по време на движение, това ще доведе до пълна загуба на мощност.Според съобщение на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) общо 79 676 превозни средства подлежат на изтегляне.

Засегнатите автомобили включват конкретни модели, произведени от 2021 до 2024 г., като GLE, GLS, C-Class, E-Class, S-класа, SL, Е-Class Coupe и Cabriolet, CLS, AMG GT 4 .Door Coupe и G-Class, произведени между 1 август 2021 г. и 31 март 2023 г. Проблемът е открит през юни 2023 г., като в компанията предполагат, че горивната помпа най-вероятно е неизправна.

Разследване установи нередности в отделни партиди суровини, осигурени от външен доставчик и използвани за направата на колелото на помпата. От Mercedes обявиха, че то не отговаря на спецификацията и може да се изкриви, ако влезе в контакт с помпата. Това ще доведе до загуба на сцепление, което увеличава риска от инцидент.


BMW 4-Series


В същото време BMW ще вкарва в сервизите си новия кабриолет BMW 4-Series, при който е открит дефектен капак на главата на цилиндъра. Проблемът е открит през октомври миналата година, когато проверка на качеството след сглобяването на двигателя разкри малък теч на масло в капака на главата на цилиндъра. Доставчикът на капака на цилиндровата глава предположи, че повредата се дължи на проблем с производствения процес и детайлът беше изтеглен от производство.

Сега автомобилният производител отбелязва, че може да е възникнала аномалия по време на процеса на леене под налягане, която причинява нежелани промени в дебелината на стената на капака на главата на цилиндъра. Вследствие на това в капачката могат да се появят пукнатини, които с течение на времето могат да доведат до нежелани вибрации и топлина, потенциално причинявайки изтичане на масло от двигателя в двигателното отделение.

Засегнати са само пет екземпляра кабриолет 4-Series от 2024 г., всички от които са произведени между 10 октомври 2023 г. и 11 октомври 2023 г. BMW не знае за произшествия или наранявания, свързани с този проблем.


0 от 500