IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Горивна помпа вкарва 4,5 млн коли на Honda в сервизите

За момента няма пострадали от повредата, но компанията е получила над 4000 оплаквания

Американското звено на Honda Motor започва сервизна акция, засягаща около 4,5 млн. автомобила по целия свят поради рискове от повреда на горивната помпа. Това включва 2,54 млн. превозни средства, продадени в САЩ, и отразява предишни подобни мерки от 2020 г. и 2021 г.
 
 
Honda
 
 
По-рано този месец компанията насочи към сервизите автомобили със същия проблем в Китай и Япония.

Дилърите на Honda са инструктирани да сменят модула на горивната помпа, като компанията планира да уведоми собствениците за акцията в началото на февруари, става ясно от документ, изпратен до Националната администрация за безопасност по движението на пътищата на САЩ (NHTSA).

От японската марка изтъкват, че за момента няма доклади за инциденти и наранявания, но са получени 4042 броя гаранционни искове, свързани с проблема, от 2018 г. досега. Сервизната акция засяга редица модели на Honda, включително Honda Accord, Civic, CR-V, HR-V, Insight, Ridgeline, Odyssey, Passport и различни модели на Acura, в това число ILX, MDX, RDX, RLX, TLX и NSX.

Ден по-рано Honda предприе сервизна проверка на около 106 030 хибридни превозни средства CR-V поради риск от пожар или нараняване при катастрофа, причинена от изгорял кабел на батерията или късо съединение.

В началото на годината компания предупреди собствениците на 8200 автомобила на марката Acura да не използват колите от моделните години 2001-2003 г. поради неизправни нагнетители на защитните надуваеми възглавници. Това е част от по-голям проблем, засягащ продуктите на японския производител Takata, довел до смъртта на повече от 30 души по света, включително 23 смъртни случаи в САЩ, и стотици наранявания в автомобили на различни производители, използващи подобни нагнетатели.


0 от 500