IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda вдига цената на Civic Type R, без да променя нищо по колата

Причините за увеличение са „по-високите разходи, свързани с производството и логистиката“

Японската компания Honda обяви цените за новата версия на Civic Type R за 2024 година. Любопитното е, че колата от новата моделна година ще струва 1900 долара повече, докато в същото време купувачите няма да получат никакви допълнителни бонуси в сравнение с миналогодишния модел.


Honda Civic Type R


Годишните увеличения на цените не са необичайни в света на новите автомобили, въпреки че обикновено съпътстват промени като нови функции или подобрено стандартно оборудване. Понякога увеличението на цената е резултат от решението на автомобилния производител от спре да предлага базовото ниво на оборудване, но в случая с новата Civic Type R нещата са различни.

Представител на Honda обясни пред изданието Motor1 , че по-високата цена за Civic Type R се дължи на „по-високите разходи, свързани с производството и логистиката, и ще влезе в сила от моделната година 2024“. Началната цена в момента е 44 795 долара, докато миналата година Type R започваше от 42 895 долара. Задължителната такса за доставка по дестинация от 1095 долара не е променена, но въпреки това началната цена за Civic Type R моделна година 2024 вече е 45 890 долара.


Honda Civic Type R


За тези пари купувачите получават Civic с 315 конски сили в Rallye Red или Crystal Black Pearl. Стандартната цена също така включва 19-цолови джанти Matte Black, двуцветен червен и черен интериор, пакет от системи за подпомагане на водача Honda Sensing, стерео Bose и други, които обаче бяха налични и в досегашната версия.


0 от 500
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 6. Че какво общо има едното с другото? Хиляди пъти съм изтъквал, че не ми харесва философията на японците, но не мога да отрека, че правят качествени и надеждни продукти, които ползвам. Точно както ми харесва философията на Тесла, но не ми харесва нито качеството нито надежността им засега. Стремя се да бъда обективен, а да не подхождам сектантски - японците немците или Еди кои си са най-добрите и точка по въпроса! Всяко едно нещо си има нюанси , предимства и недостатъци.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 4 - Ако толкова не ти харесва, както казват - гласувай с портфейла си и не купувай.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до #2 ( преди 4 месеца )
    Civic се прави и в Япония. *** до Бултрако и виж какво пише на VIN табелата.
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Друг беше контекста! Могат да вдигнат цените на автомобилите с 5% на година, но за 30 години са вдигнали заплатите само с 5%. Да бяха вдигнали и заплатите, като вдигат цените на автомобилите! Не да се хвалят с най-големите печалби в индустрията, а работниците им да нямат финансовата възможност едно дете да отгледат, а вие постоянно да ни ги давате за пример!
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Бустерчо, производството не включва разоход само за заплата! Има разход за материали, енергоносители, транспорт ...ей такива, все дребни неща , но се трупат на една сметка накрая!
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    1-ви, Сивик не се произвежда в Япония!
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    по-високите разходи, свързани с производството и логистиката" Е Колко са 4,5% на година? Нищо работа. Доколкото си спомням за последните 30 години заплатите на японците са се вдигнали с 5%. 5% за 30 години не на година. За сметка на това работят по 100 часа седмично и нямат време да се оженят, камо ли да отглеждат деца. Та откъде се вдигнаха разходите с 5%? Японска му работа?