IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic става Mitsuoka M55 с впечатляващ дизайн

Необичайният японски автомобил може да стигне до серийно производство

Малката японска компания Mitsuoka е основана през 1968 г., като е известна със своите модели с ретро дизайн, създадени на базата на серийни автомобили на други марки. Текущата гама включва хечбека Viewt и кросоувъра Buddy, тоест преобразувани Toyota Yaris и RAV4. И сега Mitsuoka показа своя нов продукт - Mitsuoka M55. Това все още е концепция, създаването ѝ е съобразено с 55-годишнината на компанията.
 

Mitsuoka M55


Mitsuoka M55 Concept е хечбек, вдъхновен от сегашния Honda Civic (седанът Civic не се продава в Япония). Беше обявено, че дизайнерите са заложили на американските muscle cars от 70-те години на миналия век. В същото време новият продукт има радиаторна решетка и кръгли двойни фарове в стила на модерен Dodge Challenger. И разполага с оребрена тапицерия на задната врата.

Хечбекът M55 Concept също се различава от оригиналния Civic по броните и задните светлини. Вътре моделът повтаря колата на Honda, с изключение на това, че емблемата на Mitsuoka сега изпъква върху волана, а седалките са тапицирани в светлосиня кожа с големи дупки с метален кант.


Mitsuoka M55


Нито дума за техническата част. Ясно е обаче, че оборудването идва от Honda, въпросът е само дали е „традиционен“ вариант или хибрид. Стандартният хечбек Honda Civic в Япония се предлага с 1.5-литров бензинов двигател (182 конски сили), докато хибридът с пет врати има e:HEV двигател, базиран на 2-литров аспириран двигател.

Mitsuoka M55 Concept ще бъде показан в шоурумите на компанията до края на януари следващата година. Mitsuoka вече обяви, че „в момента няма планове за серийно производство. Въпреки това местните специализирани медии смятат, че ако компанията събере достатъчен брой заявки за M55, ще може да направи поне малка партида.


Mitsuoka M55

 

0 от 500