IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на Porsche Carrera GT все още не могат да карат колите си

Девет месеца след обяването на сервизна акция ремонтът на автомобилите дори не е започнал

През април 2023 г. Porsche изтегли почти всички Carrera GT, продадени в Северна Америка. Това е много рядка суперкола, като в случая става въпрос за 489 автомобила. Всички те са спрени от движение, производителят посочи като причина „опасност от инцидент“. Явно обаче проблемът е сериозен, тъй като 9 месеца по-късно предупреждението все още в сила, а колите не са ремонтирани, съобщава Jalopnik.


Porsche Carrera GT


Говорител на компанията потвърди, че няма финализирано решение на проблема, като вероятно ще минат още няколко месеца. Очаква се това да стане най-рано през юни така година, което означава, че автомобилите ще са били спрени за 14 месеца.

Всъщност, технически автомобилите могат да бъда карани, като в случая Porsche „категорично препоръчва" това да не се прави, но забрана няма. Някои от собствениците обаче явно са научили, че застраховката отпада, ако нещо се случи по време на шофиране в периода след издаване на препоръката. През Jalopnik това беше потвърдено и от представител на застрахователна компания.

Проблемът в случая е свързан със сферичните шарнири, свързващи компонентите на окачването на носачите. Porsche откри някои счупени стави по време на стандартна проверка на автомобила, за които собственикът на автомобила очевидно не е знаел. Оказва се, че материалът, използван за тяхната направа, не осигурява „достатъчна устойчивост и е застрашен от поява на корозия, когато е изложен на сол и механично напрежение през експлоатационния живот“.

Ремонтът, който трябва да бъде направен, е поставяне на нови детайли, но девет месеца по-късно това не се случва. Засега от Porsche не разкриват други подробности, но е ясно, че собствениците на Carrera GT, които със сигурност са милионери, ще трябва още известно време да се задоволят с няколко друга кола от гаража си.


 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Учудвам се защо само в САЩ са спрени да не се ползват. Явно щот американците са достатъчно т...ъ...пи за да управляват такива автомобили. Както колегата с коментар 8 е подчертал,не може с такъв супер автомобил да правиш компромис с всяка една негова част и гумите,след като нямаш и опита да управляваш такъв автомобил.Колата в случая не е виновна,а за смъртта на Уокър е виновен тоз дето е карал Поршето.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Доктора ( преди 3 месеца )
    До анонимен: Как не се е разбрало каква била причината за катастрофа като напълно официално си го казаха : Роджър Родас (човекът, шофирал Поршето) се е силил с оригиналните (10-годишни) гуми при суперкола с централно разположен мотор на задно предаване с 612к.с. с ръчни скорости, без тракшън контрол и тегло под 1400кг.
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 3 месеца )
    Никой за 25 години не пусна Нецо срещу Карера щото.последната пада позорно на драг и на писта
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 3 месеца )
    Те тия коли и без това ги държат заключени като държавни облигации. Кой ще изкара на пътя такава кола?! Че цената и пада чувствително след всеки навъртян километър. Сега собствениците са истински щастливи. И да ги моли някой за едно кръгче, за едно клипче - не може , забранено е!
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    #3 ( преди 3 месеца )
    Как точно е пострада имиджа им покрай Carrera GT????
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 месеца )
    Порше- скъпа, недвижима собственост за хора "разбиращи" смисъла на шегата "германско качество"!
  • #3
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хммм, сещам се за инцидента с Пол Уокът от 2013г... Така и не се разбра тогава какъв точно беше проблема и защо стана инцидента... Явно проблемът е сериозен, щом толкова време се бавят. Надали опира до пари. Всичко е до имиджа им, който доста пострада покрай този модел, а и май проблемите са много сериозни щом се мотат толкова...Може и да разберем какво се е случило с Пол....времето ще покаже каква е истината...
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Е, случва се и на други компании. Но те си признават, не прехвърлят проблема върху потребителя и спират модела. Сега, ако спрат всички проблемни автомобили, освен Тесла Роадстър, кой друг ще се движи?
  • #1
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Не е вярно ( преди 3 месеца )
    Това може да се случи само на Тесла и на никой друг автомобил! Долна инсинуация, платена от Тесла за оронване на престижа на Порше!