IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пътната помощ за електромобили ще е доста по-скъпа

Обслужването на такива модели носи повече рискове и изисква допълнително обучение

Пътната помощ за електрически автомобили трябва да струва доста повече от тази за конвенционални коли с двигател с вътрешно горене, настояват от сектора. В няколко европейски държави се водят независими едни от други, но сходни по съдържание преговори между асоциациите, предоставящи пътна помощ, и застрахователните компании, които най-често плащат за услугата.
  
   
Tesla, пътна помощ, репатрак
  
    
Според испанския Алианс за пътна помощ извозването на електромобили трябва да се заплаща по "значително по-висока тарифа", защото обслужването им изисква специално допълнително обучение на мобилните екипи, а и е свързано с повишени рискове, например от пожар.

Компаниите за пътна помощ са принудени да правят допълнителни разходи за тези обучения и за мерки за безопасност, затова е справедливо и да получават по-високо заплащане, обясни говорителят им пред TVE. Той добави също, че случаите, в които електромобили се нуждаят от пътна помощ, са зачестили неимоверно в последно време.

Подобни преговори в момента текат в Нидерландия и Швеция, където фирмите за пътна помощ имат и друг аргумент: че електромобилите са чувствително по-тежки от обикновените коли, и водят до преждевременна амортизация на техниката.
  
  

0 от 500
  • #7
    12 rate up comment 2 rate down comment
    тесличка ( преди 3 месеца )
    "случаите, в които електромобили се нуждаят от пътна помощ, са зачестили неимоверно в последно време"- Това е ярък пример за Дезинформация !!!Да се вземат мерки незабавно:)
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    AC/DC ( преди 3 месеца )
    Пътна помощ не им трябва, да сменят бушоните и да тръгват.
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    ТВтвв ( преди 3 месеца )
    Явно електромобилите са хубави и с малко разходи само ако цялата им "система" е в състояние на баланс, който очевидно е много крехък. Хлъцне ли нещо, дори и малко, а в живия живот винаги нещо не е "на център", и коня отива в реката. Навсякъде и за всичко разходи, повече разходи и още повече разходи. Както казват монголците, "Тури й пепел на тая икономия от бензин, масло и филтри като накрая ти го ... с все лихвите!".
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 3 месеца )
    Не се притеснявайте, положението само ще се влошава! Но пък мечтите, че ще карате евтини ел.коли, които ще зареждате евтино, няма да има нужда от обслужване, поддръжка, застраховки, пътна помощ ... са напълно безплатни!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Откраднахте ми бизнес плана, анатема!
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 месеца )
    Даже две на веднъж - че не се трошат щото нямат чаркове и че са евтина алтернатива :D
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 месеца )
    Айдеее... още една опорка на електричарите изтече в канала :D