IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пътната помощ за електромобили ще е доста по-скъпа

Обслужването на такива модели носи повече рискове и изисква допълнително обучение

Пътната помощ за електрически автомобили трябва да струва доста повече от тази за конвенционални коли с двигател с вътрешно горене, настояват от сектора. В няколко европейски държави се водят независими едни от други, но сходни по съдържание преговори между асоциациите, предоставящи пътна помощ, и застрахователните компании, които най-често плащат за услугата.
  
   
Tesla, пътна помощ, репатрак
  
    
Според испанския Алианс за пътна помощ извозването на електромобили трябва да се заплаща по "значително по-висока тарифа", защото обслужването им изисква специално допълнително обучение на мобилните екипи, а и е свързано с повишени рискове, например от пожар.

Компаниите за пътна помощ са принудени да правят допълнителни разходи за тези обучения и за мерки за безопасност, затова е справедливо и да получават по-високо заплащане, обясни говорителят им пред TVE. Той добави също, че случаите, в които електромобили се нуждаят от пътна помощ, са зачестили неимоверно в последно време.

Подобни преговори в момента текат в Нидерландия и Швеция, където фирмите за пътна помощ имат и друг аргумент: че електромобилите са чувствително по-тежки от обикновените коли, и водят до преждевременна амортизация на техниката.
  
  

0 от 500